Els Mossos d’Esquadra han frustrat aquest matí l’assalt a una oficina bancària al centre de Barcelona. Al voltant de dos quarts de deu del matí un home armat amb un ganivet ha accedit a l’interior d’una oficina del Banc Santander cantonada entre el carrer de Villaroel i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona. La ràpida actuació dels treballadors de l’entitat, que han activat l’avís a les 9 i 36 minuts, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra s’han pogut dirigir fins al punt de l’avís i en menys de 3 minuts agents de la policia catalana han reduït i detingut l’home. L’atracament s’ha frustrat i ha quedat en una temptativa. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home arrestat té 51 anys i és de nacionalitat espanyola. Els Mossos d’Esquadra el tenen identificat pels seus 15 antecedents, la majoria, per robatoris amb força. L’assalt d’avui l’ha pogut fer aprofitant que tenia un permís per sortir de la presó, on està complint condemna. Després de ser arrestat ha estat traslladat a un centre mèdic per tal de passar revisió. 

Passarà la nit a comissaria i està previst que demà sigui entregat al jutge de guàrdia per una temptativa de robatori amb violència i també per resoldre la seva ordre de detenció que tenia pendent per no haver ingressat a la presó després de la finalització del seu permís. 

 

Entrades i sortides de presó

L’home, de 51 anys i nacionalitat espanyola, ha alternat la vida a la presó i al carrer durant tota la seva vida. Des dels 18, quan va ser detingut per primer cop, que ha anat sumant detencions i ingressos a la presó. El mateix camí que s’espera que segueixi ara, després de ser detingut un altre cop, acusat d’aquest delicte violent i també de ser requerit per un jutjat per tornar a la presó.

Un lladre s'emporta més de 200.000 euros d'un banc a Alp

Els Mossos d’Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la regió Pirineu dels Mossos d’Esquadra busquen un home que el passat 21 de gener va aconseguir robar, ell sol, més de 200.000 euros després d’assaltar amb una arma de foc la sucursal de CaixaBank d’Alp, a la Cerdanya.

ElCaso Alp

Imatge de les càmeres de seguretat de l'oficina bancària d'Alp / CME

L’home, que anava amb un barret de llana, mascareta anticoronavirus i una màscara de làtex, va accedir a l’oficina al voltant de dos quarts de tres del migdia, poca estona abans de tancar les portes, i va amenaçar a dues de les treballadores amb una arma de foc, estil pistola. El lladre va aconseguir que li obrissin les dues caixes fortes dels caixers automàtics i va poder fer-se amb 214.000 euros, segons ha pogut saber, de fonts de la investigació, ElCaso.cat