Gran botí. Els Mossos d’Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de la regió Pirineu dels Mossos d’Esquadra busquen un home que el passat 21 de gener va aconseguir robar, ell sol, més de 200.000 euros després d’assaltar amb una arma de foc la sucursal de CaixaBank d’Alp, a la Cerdanya. L’home, que anava amb un barret de llana, mascareta anticoronavirus i una màscara de làtex, va accedir a l’oficina al voltant de dos quarts de tres del migdia, poca estona abans de tancar les portes, i va amenaçar a dues de les treballadores amb una arma de foc, estil pistola. El lladre va aconseguir que li obrissin les dues caixes fortes dels caixers automàtics i va poder fer-se amb 214.000 euros, segons ha pogut saber, de fonts de la investigació, ElCaso.cat. 

Quan va tenir els diners, va ordenar als treballadors que es tanquessin al despatx i que no fessin res fins al cap de 30 minuts, per donar-li temps per escapar. Segons consta a l’atestat policial, que està portant la Unitat Territorial d’Investigació (UTI) de l’AIC de Pirineu Occidental, cap dels ostatges va resultar ferit.

El lladre, captat per les càmeres de seguretat

Segons ha pogut saber la policia del visionament de les càmeres de seguretat, el mateix autor dels fets ja havia visitat l’entitat 15 dies abans. A la mateixa hora del dia 7 de gener l’home va accedir a l’oficina i va poder accedir a la zona interior de l’oficina, on hi havia els dos caixers.

ElCaso Alp

Imatge de l'home, el lladre, accedint a la sucursal d'Alp, a la Cerdanya / CME

Els Mossos investiguen si l’home va accedir al local per inspeccionar-lo o si ja tenia intenció d’assaltar-lo i alguna cosa el va fer enrere. Les imatges de les càmeres de seguretat on es veu l’home ja han estat compartides entre diverses unitats policials per si poden ajudar a identificar-lo. Ara mateix la policia no disposa de gaire més informació que la que van poder aportar les víctimes. Tampoc si la pistola que portava era real o simulada.

Un botí poc habitual

El que sí que sembla clar és que el botí que es va poder emportar el lladre no és l’habitual dels darrers assalts que es produeixen contra entitats bancàries, que han millorat molt les seves mesures de seguretat i l’accés dels lladres als diners en efectiu. Segons han explicat els Mossos d’Esquadra, el robatori estava preparat per ser comès un divendres, que és el dia abans que l’oficina estigui tancada i quan l’entitat carrega els caixers, sobretot, en zones de muntanya com Alp, que reben moltes visites durant dissabte i diumenge en època d’hivern.

Assalt violent al carrer Calvet de Barcelona

El passat 24 de novembre els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes amb diversos antecedents després de ser enxampats, en calent, atracant un Banc Santander del carrer de Calvet, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona

Mossos Atracament

Imatge de l'exterior del banc del carrer de Calvet de Barcelona / ElCaso.cat

L’avís des de l’oficina va permetre que agents de paisà i uniformats que estaven a la zona detinguessin els dos lladres, que van ingressar a presó. La policia ja els coneixia d’altres assalts contra bancs.