Un jove de 25 anys que acumula 73 antecedents policials té atemorits els veïns del Baix Llobregat, concretament els de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Begues, ja que són els municipis on acostuma a actuar. Roba a tota mena d'establiments: des d'empreses, fins a centres educatius, restaurants i, fins i tot, a la biblioteca municipal. Tot i els seus nombrosos antecedents, continua en llibertat.

El diumenge 23 de gener, els Mossos d'Esquadra van detenir aquest lladre com a presumpte autor de 10 delictes de robatori amb força a diferents establiments comercials i equipaments educatius i culturals. Els robatoris s'havien comès en menys de dos mesos, entre el novembre de l'any passat i el gener del 2022.

El lladre té 25 anys i acumula 73 antecedents policials

Els robatoris amb força, sempre comesos en horari nocturn i quan els establiments es trobaven tancats al públic, els va a fer a dues empreses, cinc centres educatius, dos restaurants i una biblioteca municipal. Quan els agents van mirar el seu historial delictiu van poder comprovar amb tan sols 25 anys, tenia 73 antecedents policials. És un dels lladres més coneguts de la zona per la gran quantitat de robatoris que comet.

Té prohibit entrar a Gavà, Viladecans, Castelldefels i Begues

El modus operandi del presumpte autor dels fets consistia a forçar una finestra o una porta contigua de l'establiment i, un cop a l'interior del local, robava material tecnològic com ordinadors, mòbils, tablets i projectors que posteriorment revenia o canviava per aconseguir droga. Després de l'arrest, va passar a disposició judicial i van decretar la seva llibertat amb càrrecs i mesures cautelars com, per exemple, entrar, romandre o residir a Gavà, Begues, Castelldefels i Viladecans, els municipis on acostumava a cometre els robatoris.

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Un lladre de 25 anys acumula 73 antecedents policials per robatoris amb força a diferents municipis del Llobregat: ha passat a disposició judicial i l'han deixat en llibertat / Carles Palacio 

Investigació en mans dels Mossos d'Esquadra

Malgrat aquesta ordre judicial, els veïns d'aquest municipi segueixen atemorits, ja que amb el seu gran historial delinqüencial, pensen que incomplirà aquesta ordre i que continuarà robant amb impunitat, tal com ho ha fet 73 vegades anteriorment. De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte autor dels fets i els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta

Els 100 lladres de Barcelona: ells sols acumulen 4.500 antecedents

Els lladres multireincidents són un dels col·lectius que preocupa a les autoritats, ja que actuen amb molta sensació d'impunitat. De fet, només a Barcelona, els 134 lladres més actius acumulen gairebé 4.500 antecedents policials. Malauradament, en moltes ocasions no entren a presó i continuen delinquint, sobretot a la capital catalana i a la seva àrea metropolitana.