Quan pensem en esportistes i diners associem les figures públiques més influents dels esports més practicats a la nostra zona territorial. Si preguntes a un aficionat dels Estats Units és possible que pensa en LeBron James o Tom Brady, a l'Índia ens diran que l'associen amb Virat Kohli, l'estrella del criquet, i a una persona europea es vindria a la ment Leo Messi o Cristiano Ronaldo.

Actualment, els esportistes no guanyen únicament diners amb les seves gestes professionals. Els contractes publicitaris d'alguns d'ells els fan guanyar bastants més diners amb activitats externes a l'esport, pel qual la llista d'esportistes més ben pagats de 2021 pot ser una mica diferent que associem amb l'èxit en els seus respectius camps.

A més, hi ha esports que tenen un focus mediàtic major, pel qual tenen uns contractes televisius majors i els anunciants paguen molts més diners perquè la seva marca aparegui d'una o una altra forma en l'esdeveniment.

La revista Forbes, especialitzada en l'àmbit econòmic, va publicar fa unes setmanes la seva llista en la qual es mostren qui són els esportistes que més diners han guanyat durant l'any 2021 i afegeixen la quantitat que han aconseguit ingressar en els seus comptes bancaris.

L'esportista que supera Leo Messi

El jugador del Paris Saint-Germain, Leo Messi, no és l'esportista que més diners han guanyat en aquest 2021. El primer de la llista és el lluitador d'arts marcials mixtes Conor McGregor. L'irlandès és una de les grans estrelles de la Ultimate Fighting Championship (UFC) i és el rostre mediàtic d'aquest esport de contacte.

Competeix en les categories de pes lleuger i pes wélter. Ha aconseguit grans gestes en la seva carrera. És el primer lluitador en la història en tenir dos títols en dues divisions diferents del mateix temps en l'UFC, aquesta fita també la va aconseguir en la Cage Warriors, la lliga britànica.

McGregor EP (1)

Conor McGregor / Europa Press

El seu rècord actual un UFC és de 22 victòries i 6 derrotes. Va sortir derrotat en els seus últims dos combats després que el nord-americà Dustin Poirier el derrotés dues vegades, l'última suposant una greu lesió per a McGregor que va patir una fractura de tíbia.

McGregor ha guanyat aquest 2021 uns 180 milions de dòlars. És molt complicat determinar quant cobra per cada combat, ja que varia en funció de la demanda televisiva, del rival o del lloc en el qual se celebri el combat. Per exemple, es va embutxacar 22 milions de dòlars pel seu únic combat el 2020 davant de Donald Cerrone.

Altres esportistes de la llista

El podi el completen Leo Messi (130 milions de dòlars) i Cristiano Ronaldo (120 milions de dòlars). El següent és l'estrella de la NFL, Dak Prescott que va guanyar 107,5 milions de dòlars defensant la samarreta dels Dallas Cowboys.

El cinquè de la llista és LeBron James, que guanya 96,5 milions de dòlars. Malgrat això, el seu salari es va veure reduït un 20% per l'acord al qual van arribar els clubs de l'NBA amb els seus jugadors, per reduir els efectes econòmics del coronavirus. Roger Federer (90 milions de dòlars) i Lewis Hamilton (82 milions de dòlars) són els que més guanyen en els seus esports.

La dona esportista que més diners han guanyat aquest any és la tenista japonesa Naomi Osaka, que aquest últim any va guanyar uns 60 milions de dòlars.