Nasser bin Ghanim Nassida Al-Khelaïfi, conegut com a Nasser Al-Khelaïfi, és el president i gestor del Paris Saint-Germain. El qatarià s'ha convertit en una de les persones més poderoses en el món del futbol.

L'enorme fortuna de la família reial de Qatar, amos del PSG, fan que l'entitat francesa sigui una de les més temudes per la seva capacitat econòmica pràcticament infinita.

Al-Khelaïfi és també el president de BeIN Sports i té altres càrrecs en la UEFA, la Federació de Tennis de Qatar i és el vicepresident de la Federació Asiàtica de Tennis.

Des d'aquest estiu és el cap de Leo Messi. L'Argentí va fitxar pel París Saint-Germain després de no renovar el contracte amb el Barça per la mala situació econòmica del conjunt català.

Qui és Al-Khelaïfi?

El qatarià va néixer a Doha el 1973, va tenir una discreta carrera com a tenista. Va arribar a participar en la Copa Davis amb el seu país des de 1992 a 2002, aconseguint un rècord de 24 victòries i 47 derrotes.

El 1995, en el millor moment de la seva carrera, va participar en l'ATP World Tour, encara que no va poder aconseguir cap victòria en els seus dos partits disputats. La seva carrera esportiva va ser poc destacada, ja que únicament va poder aconseguir victòries importants en tornejos nacionals i regionals.

Al Khelaifi EP (2)

Al-Khelaïfi / Europa Press

Els seus resultats li van servir per entrar en el rànquing de la ATP, arribant a ser considerat el tenista número 995 del món el 2002. En acabar la seva carrera esportiva va entrar a la Universitat de Qatar, acabant els seus estudis en Economia.

Va entaular una bona amistat amb Tamim bin Hamad Al-Thani, fill de l'emir de Qatar. Gràcies a la seva bona relació amb ell va aconseguir càrrecs importants en institucions esportives del seu país.

La fortuna i fama d'Al-Khelaïfi

Quan la família reial de Qatar va comprar el Paris Saint-Germain van decidir posar Al-Khelaïfi al capdavant del projecte com a president del club. Va aprendre a parlar francès i va començar a gestionar l'equip.

La seva experiència en institucions esportives i la seva capacitat de negociar van ser les seves grans cartes perquè la família reial confiés en la seva gestió en un dels projectes més importants de l'estat de Qatar.

L'equip francès és actualment un dels més poderosos d'Europa. Ha gestionat el PSG a la perfecció, els parisencs dominen la seva lliga amb certa facilitat i són capaços d'equiparar-se amb els millors equips del planeta.

La revista Forbes no el va col·locar en la seva llista de persones més riques del món, ja que va considerar que la seva fortuna forma part de l'estat de Qatar.

Recentment, ha estat notícia per la seva pugna amb Florentino Pérez. El madrileny vol fitxar Kylian Mbappé, estrella del PSG, per al Reial Madrid i el qatarià sempre s'ha mostrat reticent a negociar amb l'empresari espanyol.