Bernardo Montoya, l'autor confés del crim de Laura Luelmo s'enfronta a una pena de presó permanent revisable per la violació i assassinat d'aquesta jove de 26 anys.

L'Audiència de Huelva ha condemnat, després del veredicte del jutjat popular, a la pena de presó permanent revisable per Bernardo Montoya, l'home que va agredir sexualment i que va assassinar a Laura Luelmo a El Campillo (Huelva) el desembre del 2018.

Presó permanent revisable per Bernardo Montoya per la violació i assassinat de Laura Luelmo

A més, li imposa 17 anys i mig de presó per un delicte de detenció il·legal per violar-la amb l'agreujant de gènere. Com a responsabilitat civil, haurà de pagar 400.000 euros als pares i germans de la víctima, que era una professora de Zamora que s'acabava de mudar a El Campillo pocs dies abans del crim.

L'Audiència recorda que, en el seu veredicte, el jurat va declarar provat que els fets van passar el 12 desembre del 2018, quan la jove tornava de fer la compra en un supermercat i va ser abordada pel condemnat, que vivia just davant d'ella en aquest petit poble.

Bernardo Montoya la va agredir sexualment i, posteriorment, la va assassinar i va abandonar el seu cos en una zona boscosa del municipi, on dies més tard la van trobar uns voluntaris que l'estaven buscant des de l'últim dia que se li va perdre el rastre.

Bernardo Montoya és un delinqüent multireincident i un assassí de dones

Bernardo Montoya és un delinqüent multireincident que només comet delictes cap a les dones i, de fet, anys enrere va assassinar una àvia, va cometre robatoris amb violència contra dues dones i en va intentar violar a una altra al mateix municipi on més tard va assassinar a Laura Luelmo.

Bernardo Montoya y Laura Luelmo / Archivo

Bernardo Montoya va violar i assassinar a Laura Luelmo fa 3 anys i s'enfronta a una condemna de presó permanent revisable / Arxiu

Les tres versions contradictòries de l'assassí i violador de Laura Luelmo

Aquest assassí de dones va donar tres versions diferents dels fets. En una primera versió a la Guàrdia Civil va confessar el crim dient que primer la va matar i que després la va violar. En una segona versió quan declarava als jutjats, va explicar que la va apallissar fins a la mort però que no la va violar perquè tenia problemes de disfunció erèctil.

Va culpar a la seva exparella sense cap prova per alliberar-se de la presó

Quan estava a presó de manera provisional i sense fiança, va donar una tercera versió dels fets i va dir que ell no era culpable de res i que la persona que l'havia matat era la seva exparella perquè estava gelosa de la Laura. No obstant això, aquests fets no es van poder demostrar: era una mentida inventada per Montoya per alliberar-se de la presó.

Finalment, s'ha fet justícia i aquest violador i assassí passarà tota la seva vida entre reixes, ja que tal com ha demostrat, és un perill per la societat, sobretot per les dones.