L'esperat judici per l'assassinat i violació de Laura Luelmo en El Campillo, Huelva, continua aixecant polèmica. En la tercera jornada del procés, celebrada aquest dimecres, han declarat forenses i guàrdies civils encarregats de les proves de l'autòpsia i criminalística.

La conclusió sorprèn: el semen de Bernardo Montoya, únic acusat, no estava al cos de la Laura quan va morir.

El detall que podria deslliurar de la presó permanent revisable a Bernardo Montoya

Així ho van declarar aquest dimecres els metges forenses que van realitzar l'autòpsia al cos de la professora, original de Zamora, davant del tribunal, assegurant que "restes biològiques de Bernardo Montoya, no semen".

Laura Luelmo i Bernardo Montoya / Arxiu|Arxivament

Laura Luelmo i Bernardo Montoya / Arxiu

El responsable de comunicar això a la premsa, ja que el judici se celebrés porta tancada per salvaguardar la intimitat i dignitat de la víctima i la seva família, ha estat Miguel Rivera, advocat defensor de l'acusat. Ha afegit a més que amb aquesta prova, "no hi ha res que l'incrimini en la violació".

El lletrat considera que la compareixença dels forenses ha anat "molt bé" per a la seva línia de defensa, ja que "no s'han trobat restes de semen" del seu client al cos de la jove. El que sí que van trobar, ha dit, "són restes biològiques i cal tenir en compte que hi va haver una manta pel mig i es poden encomanar".

Restes biològiques al cos de Laura Luelmo, però no semen

Per això, entén que "no hi ha res que li incrimini" amb la violació "i això ens dona cert optimisme per sotmetre'l a contradicció" a l'hora de les conclusions. I és que, en el cas que el tribunal del jurat admetés que no la va violar, Montoya podria evitar la presó permanent revisable, que només és aplicable en casos d'agressió sexual completa amb l'assassinat.

La sessió de dimecres acabava poc abans de les cinc de la tarda després de la compareixença de nou pèrits, dels quals cinc pertanyen a l'Institut Nacional de Toxicologia. Al matí van declarar sis forenses, alguns dels quals van intervenir en l'aixecament del cadàver i altres en l'autòpsia, a més de dos guàrdies civils de Criminalística.

Contradiccions i polèmiques declaracions en el judici

L'únic acusat per la mort de la Laura el 2018 s'enfronta a una petició de condemna per part de la Fiscalia de 20 anys de presó per un delicte de detenció il·legal, 12 per un altre d'agressió sexual i presó permanent revisable per un delicte d'assassinat. L'acusació particular que exerceix la família de la víctima i la Junta d'Andalusia, com a acusació popular, també demanen presó permanent revisable.

bernardo montoya assassino laura luelmo efe

Trasllat de Bernardo Montoya / EFE

En la sessió de dimarts també hi va haver polèmica amb la seva declaració, quan va jurar "fins a la mort" que no havia violat Luelmo, encara que en la primera versió dels fets va admetre haver-la matat i agredit sexualment.

Aquesta nova interpretació dels fets entra en contradicció tant amb la seva primera confessió com amb l'autòpsia, on s'ha determinat que el cos de la Laura té signes evidents d'haver estat víctima d'una violació.