Aquest dilluns comença el judici contra Bernardo Montoya, acusat d'haver assassinat a Laura Luelmo, una professora de Zamora a qui, presumptament, va segrestar violar i matar a El Campillo (Huelva). Aquest home és un delinqüent multireincident que només comet delictes contra les dones i que ha donat tres versions diferents del cas.

Segresten, apallissen violen i assassinen a Laura Luelmo

Els fets van passar el desembre del 2018 a El Campillo (Huelva) quan, presumptament, Bernardo Montoya va segrestar, violar i assassinar a Laura Luelmo, una professora que feia pocs dies que vivia en aquest municipi.

Demanen presó permanent revisable per Bernardo Montoya

Gairebé tres anys després del crim, aquest dilluns comença el judici popular contra Bernardo Montoya, autor confés del crim i únic investigat. Fiscalia demana 32 anys de presó i presó permanent revisable per tres presumptes delictes: detenció il·legal, agressió sexual i assassinat.

Aquest assassí i violador multireincident feia només dos mesos que havia sortit de presó: havia matat una àvia a punyalades. A més a més, anys enrere, també va intentar violar una jove i, mesos més tard, va cometre dos robatoris amb violència contra altres dones.

Primera versió: Bernardo Montoya confessa el crim a la Guàrdia Civil

Bernardo Montoya ha donat tres versions molt contradictòries entre elles sobre els fets. La seva primera versió la va donar quan va ser detingut sis dies després del crim. Va confessar a la Guàrdia Civil que ell era el responsable de l'assassinat. Primer la va segrestar, obligant-la a entrar al seu cotxe contra la seva voluntat, la va lligar, la va apallissar i, posteriorment, la va agredir sexualment i va deixar el seu cadàver abandonat a la zona on, posteriorment, el va trobar un voluntari.

Segona versió: diu que la va matar, però que no la va violar per problemes de disfunció erèctil

El 21 de desembre va anar als jutjats a declarar i va tornar a admetre que ell era l'assassí de la Laura, però canviant com van passar els fets. Segons aquesta segona versió, quan Laura Luelmo va tornar del supermercat, ell li va demanar ajuda per moure un sofà de casa. Quan ja estaven a l'interior del domicili, aquest la va lligar, la va apallissar i, posteriorment, amb el seu cotxe, la va traslladar fins a una zona per violar-la.

Bernardo Montoya y Laura Luelmo / Archivo

Aquest dilluns jutgen Bernardo Montoya, l'home que presumptament va segrestar, torturar i assassinar a Laura Luelmo, una professora de Zamora / Arxiu

Diu que "només li va tocar els pits" perquè té problemes de disfunció erèctil. Després, li va semblar veure un cotxe de la Guàrdia Civil i va tornar al seu domicili amb la Laura, que estava malferida, però viva. Un cop a l'interior de casa, la va matar donant-li un cop al cap amb una pedra perquè veia que "estava patint molt".

Tercera versió: culpa a la seva exparella i diu que ell és innocent

Quan estava a presó de manera provisional, va canviar completament la seva versió dels fets i va culpar a la seva exparella, Josefa Carmina, una dona expresidiària, dient que havia estat ella qui havia assassinat a la professora. Segons aquesta tercera inverosímil versió, la Josefa estava amb el Bernardo a l'interior de casa quan va aparèixer la Laura Luelmo i, en un atac de gelosia, ella la va matar a cops de martell i Montoya la va ajudar a desfer-se del cos.

Aquest assassí explica que es va inculpar perquè no volia que la Josefa tornés a ingressar a presó, però que més tard s'ho va pensar millor i va decidir culpar-la. No obstant això, les proves demostren que aquesta última versió és poc realista i, per aquest mateix motiu, només es jutjarà a Bernardo Montonya com a presumpte autor dels fets.