Els col·leccionistes de monedes són persones apassionades que busquen constantment peces úniques. De fet, si n'hi ha poques en circulació, el seu valor sol augmentar considerablement, ja que molts d'ells la voldran per afegir una peça única a la seva col·lecció.

Hi ha altres factors que determinen el preu que estan disposats a pagar els col·leccionistes per una moneda, alguns d'ells són la seva antiguitat, l'estat en el qual es troba, si es continua fabricant o si es tracta d'alguna edició limitada.

Malgrat això, moltes vegades una moneda es fa molt popular per un motiu tan comú com un error humà en la seva fabricació. Algunes peces han assolit preus extremadament elevats per ser produïdes per error, el motiu és que es descobreix ràpidament i deixen de produir-les, per la qual cosa hi ha unitats limitades.

La moneda que podries tenir i costa més de 300 euros

Recentment, diversos mitjans de comunicació britànics han informat sobre l'alt preu que està aconseguint una moneda de dues lliures que compleix amb unes característiques especials per un error en la seva fabricació.

Es tracta d'una moneda de dues lliures que és totalment daurada. En teoria, aquest tipus de peces haurien de ser platejades en la seva part interior i daurades a l'exterior. Malgrat això, aquesta és completament daurada, la qual cosa la fa realment única i cridanera.

moneda tw

La moneda de dues lliures / Twitter

L'error a la producció d'aquesta moneda ja ha estat reportat i, per tant, no es fabriquen més amb aquestes característiques. Es va produir el 2009, però fins ara no havia cridat l'atenció dels col·leccionistes. Els afortunats que tinguin en el seu poder una d'aquestes peces úniques poden estar molt contents, ja que està guanyant molta popularitat i els col·leccionistes volen aconseguir-la.

Aquestes monedes, encara que tinguin alguns errors que les facin úniques, continuen sent vàlides. És per això que podríem tenir una d'aquestes peces a la nostra cartera sense adonar-nos-en, en el cas que hàgim viatjat al Regne Unit o pensem a fer-ho hauríem d'estar atents per si aconseguim una d'elles per casualitat.

La subhasta de la moneda

Un home, que no ha volgut revelar la seva identitat, ha iniciat una subhasta a internet per vendre la seva moneda de dues lliures al millor postor. La primera oferta va ser de poc més de 24 euros, però els col·leccionistes ràpidament es van interessar en ella i van començar a augmentar les licitacions.

En total, hi ha hagut 28 ofertes en la subhasta que va organitzar el propietari de la peça, que afirma que va trobar aquesta peculiar moneda a la seva cartera, sense saber que la tenia.

Finalment, el comprador ha posat a sobre de la taula una xifra propera als 308 euros per quedar-se amb aquesta peça única i afegir-la a la seva col·lecció. Tenint en compte que cada dia la The Royal Mint fabrica uns 3,5 milions de monedes, n'hi hauria d'haver bastants més amb aquestes característiques i els afortunats que les tinguin podrien guanyar una bona quantitat per elles.