Continua el judici per la violació i assassinat de Laura Luelmo, una professora de Zamora que, presumptament va ser assassinada per Bernardo Montoya, un criminal multireincident que comet delictes contra les dones. L'acusat ha fet unes declaracions que han causat gran indignació a tothom: ha dit que nega fins a la mort l'agressió sexual.

Fiscalia demana una pena de presó permanent revisable

Aquest dimecres, Miguel Rivera, l'advocat del presumpte assassí, ha fet unes declaracions davant l'Audiència Provincial de Huelva, on un jurat popular està deliberant quina sentència hi haurà per l'acusat, que s'enfronta a una petició de presó permanent revisable per part de la Fiscalia

Bernardo Montoya "nega fins a la mort" que hagi violat a Laura Luelmo

L'advocat del presumpte autor dels fets ha explicat que Bernardo Montoya "nega fins a la mort" que l'hagi violat, tot i que a la primera versió dels fets va explicar que l'havia matat i agredit sexualment. Aquesta declaració entra en contradicció tant amb la seva primera versió com amb l'autòpsia, on s'ha determinat que el cos de la Laura té signes evidents d'haver estat víctima d'una violació.

Les tres versions contradictòries de l'assassí de Laura Luelmo per no entrar a presó

Bernardo Montoya ha canviat la versió dels fets fins a tres vegades. La primera va dir que l'havia segrestat, violat i assassinat. A la segona, va dir que la va intentar violar, però que no va poder perquè té problemes de disfunció erèctil i que, com que veia que ho estava passant malament, la va matar per acabar amb el seu patiment.

Laura Luelmo y Bernardo Montoya / Archivo

Bernardo Montoya és un assassí i un violador acusat d'haver matat i agredit sexualment a Laura Luelmo, una professora de Zamora / Arxiu

Finalment, a l'última versió dels fets va explicar que és innocent i que l'autora de l'assassinat és la seva exparella, uns fets que no ha pogut demostrar. De fet, la Josefina, la dona a qui culpa, no està senti investigada, ja que no hi ha cap prova que demostri la seva implicació en el crim.

Nega tant l'assassinat com l'agressió sexual i culpa a la seva exparella

A la primera sessió del judici s'ha reafirmat en aquesta última versió i també ha negat l'agressió sexual per evitar la presó permanent revisable, que és la màxima condemna que contempla el Codi Penal espanyol. Caldrà esperar a saber la resolució del jurat popular, però tot apunta que es complirà la petició de Fiscalia.

Aquest dimecres declaren els sis metges forenses

Des d'aquest dimecres al matí, estan declarant de manera conjunta els sis metges forenses que van estar presents quan es va fer l'aixecament del cadàver i durant l'autòpsia. Rivera ha assegurat que el seu client està "serè, segur i tranquil; bé dins del que cap i amb bon aspecte físic".