Aquest dilluns ha començat el judici contra Juan Pascual H.P., un home acusat d'haver assassinat a ganivetades l'amant de la seva exparella a Vila-seca (Tarragonès). Han sortit a la llum les seves polèmiques declaracions: tot i que admet que va atacar a la víctima, ha explicat que "ho va fer perquè li tenia por", una versió que no quadra amb les circumstàncies en què va passar el macabre crim.

Els fets es remunten a l'agost del 202 a Vila-seca. Segons la versió de la dona, el Juan Pascual i ella estaven junts des de feia 17 anys i es van fer parella de fet quan van néixer el primer dels seus tres fills. Un any abans del tràgic succés, la dona va començar a veure's amb el seu amant sense poder-se imaginar res del que passaria en el futur.

Juicio crimen Vila-seca / ACN
El Juan és un home que està acusat d'haver assassinat l'amant de la seva exparella a Vila-seca (Tarragonès) i aquesta setmana ha començat el judici / ACN

La víctima era marit de la neboda de l'acusat i també amic seu

Dues setmanes abans del crim, es va separar del Juan i va marxar a viure a casa una amiga seva de Reus (Baix Camp). La víctima era marit de la neboda de l'acusat i també amic seu, segons han testificat la dona i els familiars del mort

"Vaig perdre la veu per l'estat de xoc, crec que no em vaig moure del llit per la por"

El 27 d'agost del 2020, la víctima i la dona estaven dormint a casa el pare d'ella a Vila-seca. Segons la seva versió dels fets, es va despertar quan va notar moviments al llit i va veure la figura de la víctima caient per un costat del llit i a l'acusat a l'altra banda. "Em mirava fixament, vaig perdre la veu per l'estat de xoc, crec que no em vaig moure del llit per la por", diu la dona, que també ha aprofitat l'ocasió per explicar que el Juan portava guants i que li va dir que toqués els dos ganivets.

La hipòtesi principal: un crim premeditat a Vila-seca

Els agents, alertats pel fort soroll, es van desplaçar fins al domicili dels fets i van poder comprovar que hi havia un home mort amb ferides d'arma. Segons la hipòtesi principal, el Juan Pascual va entrar a l'habitació amb guants a les mans (per no deixar empremtes) i amb dos ganivets amb els quals, presumptament, va matar la víctima.

"Vam tenir una discussió molt intensa i ho vaig fer perquè li tenia por"

Aquesta setmana ha declarat el presumpte assassí, que ha explicat que el va atacar perquè van començar a discutir: "Vam tenir una discussió molt intensa i ho vaig fer perquè li tenia por", unes excuses que no han convençut gaire al Ministeri Fiscal, que li demana una condemna de 21 anys de presó per un delicte d'assassinat i violació del domicili. L'acusació particular en demana 25 i la defensa demana que l'absolguin al·legant que va actuar en defensa pròpia. Caldrà esperar a saber la resolució judicial per saber si l'acaben condemnant per aquest macabre crim.