Aquest dilluns ha començat a l'Audiència de Girona el judici a porta tancada de l'acusat de pederàstia a Arbúcies (Selva). L'acusat, de 76 anys, s'enfronta a 81 anys de presó per abusar sexualment de 10 menors. Segons l'escrit d'acusació, el detingut oferia classes particulars gratuïtes a les víctimes, que provenien de famílies en una "situació precària", per guanyar-se la confiança dels pares. D'aquesta manera, i oferint regals a les nenes, hauria fet tocaments i fregaments amb el penis als genitals de les menors. Els fets van tenir lloc entre el 2013 i el 2019, quan la mare d'una de les víctimes va pillar in fraganti a l'home.

Els presumptes abusos es van descobrir el juliol del 2019 quan la mare d'una de les víctimes hauria sorprès el processat. La seva filla, que aleshores tenia 7 anys, es trobava fent classes particulars amb l'acusat. Cap a dos quart de set de la tarda, l'home va fer anar la nena a una habitació on va abaixar-li la roba, li va llepar els genitals i li va fer fregaments amb el penis. Va ser aleshores quan la mare de la menor va entrar a l'habitació i va enxampar el detingut. Davant la gravetat dels fets, els familiars van decidir denunciar el sospitós. Més tard, la Policia Local d'Arbúcies i els Mossos d'Esquadra van procedir a la seva detenció. Tanmateix, els agents van iniciar una investigació i van descobrir que aquesta nena no era l'única víctima del pederasta.

El processat es guanyava la confiança dels familiars

L'acusació es reafirma en el fet que el processat s'aprofitava de la confiança que els pares de les menors dipositaven en ell i de la innocència de les nenes per abusar d'elles de manera continuada: "Les despullava i les tombava per, a continuació, friccionar el seu penis contra els genitals de les petites. També els hi feia petons a la boca, tocaments als pits i l'obligaven a tocar-li el penis, introduint-lo després a la boca de les menors", exposa la fiscal que considera que "aquestes conductes es van repetir amb freqüència".

A més, la fiscalia l'acusa d'haver abusat d'una menor amb una discapacitat reconeguda del 85% i de la seva germana a casa de les menors. "S'asseia al sofà al mig de les menors i, mentre estaven tapats amb una manta, els hi feia tocaments, arribant a introduir un dit a una de les nenes", es detalla en l'escrit.

L'home està acusat de 10 delictes d'abús sexual

La fiscalia l'acusa inicialment de quatre delictes continuats d'abús sexual a menor amb penetració, tres delictes continuats d'abús sexual a menor, un delicte continuat d'abús sexual a menor amb discapacitat, un delicte d'abús sexual a menor i un delicte d'agressió sexual a menor en grau de temptativa. Per tot això, demana una pena de 81 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada, inhabilitació per treballar amb menors durant 5 anys i que no es pugui apropar ni comunicar-se amb cap de les víctimes durant un termini de fins a 10 anys. En concepte de responsabilitat civil, sol·licita que el processat indemnitzi les víctimes amb 165.000 euros.

La família de dues de les víctimes s'han personat com a acusació particular i la Generalitat també exerceix d'acusació en el cas d'una de les menors tutelada per la DGAIA. L'advocat de la defensa, Bernat Pladevall, nega les acusacions i demana l'absolució.