Maltractament animal més enllà dels animals domèstics. Cinc joves, d'entre 19 i 31 anys, seran investigats per la Guàrdia Civil per maltractar una vaca a Campo Lameiro (Pontevedra). Els nois van lligar l'animal a un arbre, la qual cosa va permetre que l'ataquessin diversos gossos de grans dimensions, tot i que encara no s'ha especificat si els implicats van fomentar les mossegades o no. La investigació del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil va començar després de la denúncia de l'Ajuntament de Campo Lameiro, el veterinari del qual va practicar l'eutanàsia a la vaca que va aparèixer moribunda el passat 11 de maig.

Els agents del Seprona van trobar indicis, un cop van tenir coneixement de les greus ferides patides per l'animal, que la vaca podria haver estat lligada amb una corda a un arbre que havia molt a prop d'ella. A més de les mossegades que tenia per tot el cos, presumptament fetes per gossos de grans dimensions, mostrava signes de maltractament de forma repetida. Aquestes van ser les primeres conclusions de l'anàlisi policial i del cadàver. Els cinc investigats, tots de la província de Pontevedra, són tres d'ells de Campo Lameiro, un de Moraña i l'altre de Vigo, als quals se'ls considera autors d'un delicte de maltractament i abandonament animal.

Troben un vídeo on es veu com els joves van lligar la vaca i provocar les mossegades de gos

La Guàrdia Civil va obrir una investigació després de la mort de l'animal, i van trobar un vídeo que va enregistrar tots els actes de maltractament que va patir la vaca. A les imatges, s'observava a la vaca lligada i subjectada per cordes a un arbre i, al seu voltant, diverses persones amb gossos grans que, segons el veterinari, encaixarien amb les mossegades que presentava el cadàver. Davant d'aquests fets, s'espera que els cinc joves siguin investigats pel cos i les diligències policials van ser entregades al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Caldas.