Tot podria haver acabat en una desgràcia però només va ser un esglai amb un arrap a la façana d'una església. Un jove, menor d'edat, va robar una excavadora a Pollença (Mallorca) aquest dilluns de matinada, cap a la una. Entre la nit del dia de Nadal i les primeres hores de Sant Esteve. Va conduir-la pels carrers del poble fins a la plaça Major, segons ha informat la Policia Local. Un cop va arribar al cèntric emplaçament va captar l'atenció de diversos nois allà presents i molts veïns que van sortir a veure què passava en escoltar soroll. Però no va detenir-se allà, va continuar el seu camí pels estrets passatges del casc antic fins que va trobar-se davant de la parròquia principal. Allà, pel que sembla, va perdre el control i va introduir el martell del braç del vehicle perforador contra la façana del temple catòlic.

El jove va provocar danys mínims a la façana de l'església

L'església de Pollença va patir danys per aquestes accions, tot i que mínims. Més sorpresos es trobaven els seus veïns, en veure com el martell de l'excavadora provocava un esgarrifós soroll com si intentés tirar a terra la façana del temple. Un home va aturar l'atac a l'edifici i va enxampar el menor, que poc després va ser portat a la caserna de la Policia Local, on va ser identificat i detingut. No obstant això, segons ha explicat Última Hora, la parròquia ha anunciat que no denunciarà el jove per l'atac comés la matinada de Sant Esteve. De fet, els danys provocats al complex històric catalogat com Bé d'Interès Cultural, han estat mínims: "un arrap".

En aquests moments el departament insular de Patrimoni està valorant el succés abans d'anunciar si obre o no expedient disciplinari o si haurà d'executar una reparació a la façana del temple. Però a més del posicionament de la parròquia, l'empresa a la qual el jove hauria furtat l'excavadora no ha presentat denúncia. El capellà de l'església de Pollença, Danilo de Urbeza, ha explicat al mitjà citat, que "no va ser un acte directament contra la parròquia sinó que va ser un efecte col·lateral, a més els danys han estat insignificants". És per això que, ara per ara, el menor ha aconseguit sortir il·lès administrativament de la seva pròpia malifeta.