Un jove de Barcelona s'ha fet viral després d'ensenyar-li el cul al cotxe de Google Maps que fotografia en 360 graus els carrers de ciutats de tot el món per conformar el seu conegut apartat Google Street View. El lloc de la imatge, a més, estava ubicat al carrer Gran Vista de la capital, donant lloc a multitud de mems i bromes sobre això.

El cul català a Google Maps: el nom del carrer desencadena mems

El fenomen Street View fa quinze anys que existeix, encara que cada vegada de forma més acurada i sofisticada, i el cotxe de Google ja no passa desapercebut davant de ningú. Poques coses poden recollir més anècdotes i generar més rialles que un cotxe que capta inesperadament la vida als carrers de tot el món. En aquest cas, que no és el primer, el conegut vehicle ha estat rebut per un "calb", és a dir, per una persona que s'ha baixat els pantalons i ha ensenyat el cul a les càmeres.

Els seus predecessors inclouen al jove que ho va fer en ple centre de Bilbao i el que va mostrar les natges al cotxe al mig d'una carretera que es dirigeix al pantà d'A Ribeira, a A Coruña. Ha estat la plataforma SocialDrive qui ha avisat dels fets a través de les seves xarxes socials. Pel que sembla, el jove el tenia tot preparat per a l'arribada del cotxe, ja que, en veure que s'apropa, el noi va corrent a la vorera més propera a la trajectòria del vehicle i es baixa els pantalons per saludar el cotxe.

Pixelat en qüestió d'hores

La ubicació exacta era el número 94 del carrer de la Gran Vista de Barcelona, nom que ha donat peu a multitud de bromes a les xarxes socials, on s'ha fet viral. Diverses persones han mostrat captures de Google Maps en les quals ja es veia el "calb", a més dels vídeos gravats pels amics del personatge principal, que van captar el moment entre rialles per difondre'l. Malgrat que encara no s'ha identificat el responsable, Google ha censurat, com de costum, ja que incompleix les normes de l'empresa, en qüestió d'hores al jove.

Calvo al cotxe de Google / Google Maps

L'empresa ha censurat la imatge en qüestió d'hores / Google Maps

Tanmateix, les hores que ha estat disponible han estat suficients per crear un autèntic fenomen viral. Aquest és només un dels moments captats pel famós cotxe i que són el centre de molts fòrums i fils de Twitter, a més d'arribar a descobrir criminals pròfugs o amagatalls de cadàvers. El procés de digitalització dels carrers per part de Google començava fa quinze anys en ciutats com San Francisco, Nova York, Las Vegas i Miami el 2006.