Un grup d’adolescents van donar una pallissa a un nen amb autisme el passat diumenge 11 de juliol a la localitat de Pontedeume, Galícia. Es van dedicar a humiliar-lo al mig del passeig marítim al migdia i ho van penjar a les seves xarxes socials.

Un grup d'adolescents agredeixen al nen autista i ho pengen a Instagram

El vídeo mostra un grup d’adolescents intimidant a un nen amb autisme. El nen s’intenta defensar, però un del grup l’empeny i l’ataca de forma agressiva. Van penjar el vídeo a l'Instagram i on mostrava tot el succés i l'actuació dels acompanyants de l'agressor. 

Aquest vídeo ha generat crítiques per part de les comunitats de les xarxes socials. El comentari que inclou el vídeo mostra una crítica a l'actuació: "sempre al més dèbil, sí senyor". La Guàrdia Civil ha vist el vídeo i ha procedit a investigar aquesta agressió.

El delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones, ha declarat que no es tracta d’una agressió en grup. Els familiars de la víctima no han fet cap denúncia sobre l’actuació dels adolescents.

 

El nen va intentar defensar-se

Al vídeo es pot observar que el nen no portava sabates. Un testimoni que es trobava al lloc dels fets va explicar que els agressors van llançar les seves sabates a l’aigua. Al vídeo es pot veure com li donen una bufetada i l’empenyen sobre el mur.

Es pot veure com la víctima intenta evitar els atacs. El nen envolta el seu cap amb els braços, per evitar que li donin un cop al cap. Així i tot, l’agressor continua pegant al nen i fent mofa. Li propina una bufetada i l’empeny de forma contundent per deixar-lo sobre el mur.

Els adolescents que acompanyaven a l’agressor van donar-li ànims i es reien l'atac del seu company. No van intentar evitar el que estava succeint, sinó que alimentaven l’actuació de l’agressor.

Les últimes agressions a Barcelona

A Barcelona durant aquests últims dies també han tingut lloc agressions. El diumenge 11 de juliol dos joves van atacar amb un pal a un turista al carrer de l'Hospital, al barri del Raval a Barcelona. Un d'ells li va donar un cop al cap al turista i li va obrir el cap, produint una hemorràgia.

Els dos joves van ser detinguts per la policia. Quan els van trobar en el moment de la recerca estaven observant el que hi havia dins les maletes per repartir-ho entre ells dos. 

Una altra agressió es va produir el dilluns 12 de juliol. Va tenir lloc un robatori on van trencar-li la mandíbula a un jove davant de l'hotel Axel. El va atacar un home per robar-li la seva motxilla.

Les fonts oficials de la policia catalana expliquen que va ser atacat amb "un objecte contundent". Altres fonts properes a la víctima defineixen que el van colpejar amb un martell. Encara no s'ha detingut a l'agressor.