Nou incident violent aquest diumenge a primera hora a Barcelona. Al voltant de les set del matí dos joves, un menor d'edat i un de 28 anys, van assaltar amb un pal un turista al carrer de l'Hospital, al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Els dos joves van acorralar l'home i li van donar diversos cops, un d'ells li va provocar una ferida al cap, oberta i amb hemorràgia, segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts policials.

L'home va quedar estabornit però una de les víctimes del robatori que anava amb ell va poder alertar una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que després de rebre informació i una descripció de la víctima, van iniciar la recerca dels dos agressors. Una patrulla de la comissaria de Ciutat Vella va poder localitzar els dos joves en una zona propera a la zona del robatori. Quan van confirmar que eren ells, els van intentar detenir.

Detinguts mentre regiraven les maletes del turista

Un dels dos va treure una arma blanca i va amenaçar als agents dels Mossos. Tot i això, van poder-los arrestar. Els dos estaven regirant les dues maletes per repartir-se el botí que havien robat al turista feia pocs minuts.

Es tracta d'un menor d'edat, de nacionalitat estrangera, i un jove de 28 anys, de nacionalitat marroquina i que ja acumula, a casa nostra, cinc antecedents per diversos robatoris al centre de la ciutat de Barcelona. Del menor, els Mossos d'Esquadra no n'han volgut aclarir ni l'edat ni si té antecedents per robatoris.

Més robatoris violents a Barcelona

El robatori d'aquest diumenge a primera hora al carrer de l'Hospital del Raval sembla l'exemple més clar de la violència que es viu a Barcelona aquest estiu. Grups de joves, molts de nacionalitat estrangera, ataquen cada cop amb més violència a les seves víctimes. No en va autoritats estrangeres avisen dels perills de visitar Barcelona pel repunt d'assalts violents.

L'ambaixada de França va alertar a inici de mes en una comunicació dirigida als seus compatriotes del perill de visitar Barcelona per l'increment d'aquest tipus de robatoris als turistes.

Aquest cap de setmana un conegut col·laborador de la Sexta, Marc Vidal, va ser víctima d'un robatori a Barcelona. Uns desconeguts li van arrencar el rellotge de les mans. Ell mateix ho va explicar en un tuit. Fa poques setmanes, la VIP Susana Gallardo, la parella de l'exprimer ministre francès, Manuel Valls, va ser assaltada al Turó Park i li van robar també el rellotge.

Sembla que amb l'arribada dels turistes i de la calor, Barcelona, com abans de la pandèmia, està fora de control.