Un menor, un jove de 17 anys, ha mort ofegat a les basses|bassals de Jubera, mentre estava d'excursió amb el campament d'estiu del qual participava. Els fets han ocorregut aquest matí, a les basses de la zona natural que es troba dins del terme municipal de Santa Engracia, i ho han confirmat les autoritats de La Rioja. La Policia Judicial de La Rioja es troba, en aquests moments., investigant aquest succés que ha suposat la mort a un adolescent.

El tràgic incident ha ocorregut abans de les 11.40 hores del matí a les basses naturals del riu Jubera, una zona caracteritzada per les seves piscines naturals i salts d'aigua. La popularitat de les basses de Jubera fa que aquest sigui un dels principals interessos turístics i destins on realitzar escapades o excursions, com ha succeït en el cas del campament d'estiu on participava el jove mort. L'organització del campament havia establert una excursió a aquestes basses, i fins allà s'havia desplaçat el noi accidentat amb el seu grup. Per causes que es desconeixen, el noi, de només 17 anys, ha mort per ofegament. Segons ha declarat a EFE l'alcalde de Santa Engracia de Jubera, Óscar Fernández, a partir dels testimonis dels assistents del campament, el jove estava nedant quan "ha començat a passar-li alguna cosa, com a voletejar". Quan els seus amics s'han llançat a l'aigua per ajudar-lo, el noi ja havia mort.

Un campament per celebrar la fi de curs

El grup de joves, entre qui hi ha el mort, participava en un campament organitzat pels centres juvenils de l'Ajuntament de Logronyo, a fi de celebrar una activitat de fi de curs, segons ha sabut el mitjà local La Rioja. El campament va començar ahir, i els joves han passat la nit en el municipi de Jubera, de manera que aquest matí podien iniciar l'excursió fins a les basses, on anaven a banyar-se i passar el dia, fins que el tràgic succés ho ha parat tot. En el moment dels fets, el noi estava en companyia d'un monitor i de tres companys. El grup estava format per un total de 14 adolescents i tres monitors. 

Els amics del jove mort han requerit assistència psicològica

Els amics del jove accidentat han presenciat la mort del seu company. Tal com confirma el mateix mig local, el grup de joves encara està al lloc dels fets. L'Equip d'Ajuda Psicosocial s'ha traslladat fins al punt on ha ocorregut l'accident i acompanyat als amics de la víctima, prestant-los assistència psicològica. El cos sense vida del jove ha estat trasllat, i la resta de joves que participaven en el campament tornaran a Logronyo en autobús quan les autoritats finalitzin les diligències. 

Més d'un centenar de víctimes per ofegament

Durant l'any 2022., s'han registrat més d'un centenar de morts per ofegament a Espanya. En total, 148 persones han perdut la vida en espais aquàtics d'Espanya, segons el recompte que realitza la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.