Un nen d'entre 10 i 11 anys ha mort ofegat a les piscines municipals d'un municipi de la província de Saragossa. El tràgic succés ha tingut lloc a les 11:30 d'aquest matí i, encara que els serveis d'emergències han intentat salvar la vida al petit, aquest finalment ha mort.

Els habitants de La Puebla de Alfindén (Saragossa, Aragó) estan commocionats davant de la recent i dramàtica notícia que ha sacsejat el seu poble aquest matí. Un nen, l'edat del qual oscil·la entre els deu i els onze anys, veí i escolaritzat al mateix poble, ha mort tràgicament a les piscines municipals de la localitat a causa d'un ofegament.

La víctima estava d'excursió amb la seva classe

La víctima és un nen que just finalitzava el seu cinquè curs de primària a l'escola Los Albares, situada a la localitat de La Puebla de Alfindén, on residia. Les professores de cinquè de primària havien organitzat una excursió amb l'alumnat a les piscines municipals del poble, com és costum en la recta final del curs escolar, i degut també a les altes temperatures que ha provocat l'onada de calor.

Nen Ofegat Piscines Municipals Saragossa
El petit, un nen d'entre 10 i 11 anys, es trobava en la recta final del cinquè de primària i es preparava per a l'arribada de l'estiu quan ha patit el tràgic incident que ha acabat amb la seva vida. / Google Maps

El grup ha arribat a la piscina al matí, i la jornada transcorria tranquil·lament fins que, per causes que es desconeixen, ha tingut lloc el tràgic succés, que ha acabat amb la mort del petit. Els serveis d'emergències han rebut l'alerta sobre les 11:30 del matí i s'han desplaçat ràpidament fins al lloc dels fets. Allà, han atès el nen i li han practicat de forma persistent maniobres de reanimació. Desgraciadament, el petit no ha sobreviscut.

Els veïns, commocionats

La tràgica notícia ha arribat ràpidament als veïns del poble, que s'han mostrat commocionats davant de la pèrdua del petit a les piscines municipals. Un grup de Facebook on els ciutadans interactuen sovint s'ha omplert de missatges de condolença i ànim per a la família del nen. Ara per ara, l'ajuntament del municipi no s'ha pronunciat respecte a l'succés, i es desconeix si decretaran algun dia de dol per recordar el petit.

Les morts per ofegament superen ja el centenar a Espanya

Les morts per ofegament han superat ja el centenar: fins diumenge passat dotze de juny, un total de 106 persones havien mort ofegades en piscines o platges. Aquesta xifra suposa quaranta víctimes mortals més que les registrades en el mateix període l'any 2021. Només durant aquest mes de juny s'han registrat ja 22 morts, 23 comptant aquest últim succeït a Saragossa; segons els càlculs publicats per la Reial Federació de Salvament i Socorrisme, això suposa una mitjana d'1,58 ofegaments mortals al dia.