El José és un home de 41 anys que està acusat d'haver assassinat la Jessica, una jove de 29 anys a Barro (Pontevedra). Han sortit a la llum els detalls que revelen la personalitat obsessiva d'aquest home, que ha ingressat a presó de manera provisional com a presumpte autor del crim. Tenia una denúncia per assetjament i feia anys que no deixava en pau a la víctima.

José Eirín, de 41 anys, abans d'entrar a la presó vivia en un municipi de Pontevedra i era veí de la família de la Jessica Méndez. Tenia una gran obsessió per aquesta dona de 29 anys, a la qual assetjava des de fa anys. De fet, la víctima va haver de canviar-se el número de telèfon perquè aquest home no la parava de trucar i escriure.

Jessica Méndez / Archivo

La Jessica Méndez era una noia de 29 anys que, presumptament, ha estat assassinada a mans del José, un home que ha ingressat a presó de manera provisional com a presumpte autor dels fets / Arxiu

El José controlava tots els moviments de la Jessica: estava obsessionat

El José controlava absolutament tots els seus moviments i la situació era tan extrema que els familiars de la Jessica van haver d'intervenir. L'home li punxava les rodes del cotxe i els pares i avis de la Jessica l'avisaven cada vegada que veien que el presumpte assassí la començava a seguir. 

De fet, els familiars de la jove van haver de posar càmeres de seguretat a casa pel constant assetjament del presumpte assassí i el pare de la víctima l'havia denunciat per l'assetjament constant a la seva filla. "Moltes vegades tenim por a denunciar l'assetjament i que no ens creguin, ja que demostrar un assetjament és complicat, però sempre dic, davant el dubte, cal denunciar", expliquen des del Col·lectiu Feminista de Pontevedra a La Voz de Galícia.

"Si no és meva no serà de ningú"

Segons expliquen diversos mitjans gallecs, tot i que mai havien tingut cap relació sentimental, el José viva obsessionat amb la Jessica. Les persones que el coneixen el descriuen com una persona inestable, una inestabilitat marcada pel suïcidi del seu pare. "Si no és meva no serà de ningú", deia el José en referència a la víctima, ja que no podia suportar que ella no tingués interés en ell i que estigués enamorada d'un altre home, amb qui es volia casar i formar una família.

Aquest assassinat no serà tractat com un crim masclista

Com que no existia cap relació sentimental entre el José i la Jessica, aquest cas no serà tractat com un crim de violència masclista. El presumpte assassí, que va fingir un accident de trànsit per amagar el crim, ha passat a disposició judicial i ha ingressat a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets.