La Jessica és una noia de 29 anys que ha estat assassinada a Barro (Pontevedra). El presumpte autor dels fets és el José un home de 41 anys que estava obsessionat amb la víctima i que feia anys que l'assetjava fins que, el dijous de la setmana passada, la va matar fingint que havia estat víctima d'un accident de trànsit.

Els fets van passar el dijous a les 9:30 del matí a Barro, un municipi de poc més de 3.000 habitants a Pontevedra. La Jessica Méndez treballava com a dependenta en una botiga de roba de Cambados. Estava en un stop quan, de cop i volta, un cotxe va xocar contra ella a tota velocitat. El que en un principi semblava un accident, al final va acabar sent un crim.

La jove de 29 anys va quedar ferida en estat crític i, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint l'endemà. La Guàrdia Civil va obrir una investigació per saber què havia passat i van descobrir que, presumptament, es tractava d'un crim premeditat.

José Eirín, obsessionat amb la víctima: anys d'assetjament continuat

José Eirín, un home de 41 anys, era el presumpte autor dels fets. Es tracta d'un home que vivia obsessionat amb la Jessica i que feia anys que l'assetjava. Els pares de la víctima eren veïns de porta amb porta el José, que l'assetjava tant que es va veure obligada a canviar-se el número de telèfon

Cárcel / Pxhere

Presó provisional per l'home acusat d'haver assassinat la Jessica Méndez a Barro (Pontevedra): feia anys que l'assetjava i s'està investigant el cas / Pxhere

Assassí i víctima no tenien cap relació sentimental

Des de feia uns mesos, la Jessica havia anat a viure amb la seva parella i el José li seguia tots els moviments. L'assetjament era tal que la jove de 29 anys es va veure obligada a canviar-se el número de telèfon. El José, que mai havia tingut cap mena de relació sentimental amb la víctima, no podia suportar la idea què estigués amb un altre home que no fos ell.

El presumpte assassí a presó de manera provisional

Així doncs, mogut per aquesta obsessió masclista, va idear un pla per matar-la i fingir que havia estat víctima d'un accident de trànsit, però el van acabar enxampant. L'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i, després de passar a disposició judicial, es va decretar la seva entrada a presó de manera provisional.

La mort de la Jessica Méndez ha causat gran commoció a Barro

L'assassinat de la Jessica ha causat gran commoció a Barro, ja que aquesta jove de 29 anys era una persona molt coneguda i estimada en aquesta zona de Galícia. El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a penes de presó molt elevades acusat d'un delicte d'homicidi.