La Fiscalia de Granada ha sol·licitat vuit anys i mig de presó per a un home acusat d'intentar matar un veí que va assaltar durant un aplaudiment a sanitaris en la pandèmia i a qui va assestar almenys cinc punyalades mentre la víctima tenia la seva filla menor en braços.

Segons l'escrit provisional d'acusació del Ministeri Públic, que ha tingut accés EFE, els fets es remunten a les 20.20 hores del 26 d'abril de 2020 quan la víctima estava amb la seva dona i la seva filla de dos anys a la terrassa comuna del seu edifici, ubicat al carrer Don Bosco de Granada capital, aplaudint els sanitaris.

Durant aquest reconeixement vinculat a l'estat d'alarma i la pandèmia, l'acusat J. C. H. va aparèixer a la terrassa i "de manera sorprenent" segons la Fiscalia, va abordar la víctima mentre li deia frases com "et mato fill de puta".

Era un atac premeditat

El processat estava armat amb un ganivet de cuina de 18,5 centímetres que portava ocult a l'esquena i, "amb clar ànim d'acabar amb la seva vida", li va apunyalar almenys cinc vegades i li va provocar lesions a la regió lateral, la zona dorsal i la mà.

La víctima va patir un hemopneumotòrax i ferides que van posar en risc la seva vida i per les quals va haver de rebre una transfusió massiva de sang i romandre ingressat a l'UCI. Va tardar 90 dies a recuperar-se de les ferides, cinc d'ells en estat molt greu, i pateix des de l'atac parestèsies, un trastorn neuròtic i seqüeles estètiques.

Durant l'atac, la dona de la víctima va intentar auxiliar el seu marit i treure-li l'arma al processat, la qual cosa li va ocasionar ferides a les mans i un atac d'ansietat. A més, la víctima tenia en braços la seva filla de dos anys quan va ser apunyalat, la qual cosa va provocar en la menor una caiguda, hematomes i una escoriació en la base cervical de la qual va tardar a guarir un mes.

Es demana presó, una multa i una ordre d'allunyament

La Fiscalia ha qualificat els fets com un delicte d'assassinat en grau de temptativa i dos delictes de lesions lleus i ha demanat una condemna a vuit anys de presó i el pagament d'una multa de 1.800 euros, a més de les costes processades.

Ha interessat a més que l'acusat, a presó provisional des dels fets, no pugui apropar-se a menys de 300 metres de la seva víctima ni comunicar-se amb ell durant 9 anys. L'acusat serà jutjat per aquests fets els dies 1 i 4 d'abril a la Secció Segona de l'Audiència de Granada.

Detinguts per utilitzar una nena de quatre anys per robar

La Guàrdia Civil ha detingut una parella acusada de cometre tres robatoris amb força a dos habitatges d'Albolote i Alfacar (Granada) i en una gasolinera i van utilitzar una nena de quatre anys per colar-se en una de les cases.

Segons ha informat aquest cos armat, els detinguts són un home de 38 anys i una dona de 34, ambdós acusats de tres delictes de robatori amb força en les coses. La Guàrdia Civil ha descobert que els detinguts utilitzaven una menor de quatre anys per colar-se en un dels habitatges perquè ella, una vegada dins, els obrís les portes.