La Guàrdia Civil segueix investigant la mort a mans de la seva parella de la dona de 42 anys que va aparèixer esquarterada i enterrada en una finca de Pontons, a l’Alt Penedès, el passat 3 de gener. Els agents la van trobar gràcies als veïns que van alertar del moviment inusual de terres que s’havia produït al terreny. Ràpidament, es va detenir el propietari de la parcel·la, un home de 43 anys, que es va ensorrar i va confessar que havia matat la seva parella, l’havia esquarterat i l’havia enterrat on la van trobar. El crim hauria tingut lloc l’estiu de 2021.

La dona va estar esquarterada dins un congelador durant un any abans de ser enterrada

Els investigadors de la Guàrdia Civil creuen que l’assassinat no hauria tingut lloc a Pontons, sinó al pis que la parella compartia a la Travessera de Gràcia de Barcelona, segons ha avançat La Sexta. En aquest domicili es van trobar restes de sang durant el registre. Aquí l’hauria matat i l’hauria esquarterat abans de deixar-la durant prop d’un any amagada al congelador, fins que fa uns pocs mesos va portar les restes mortals a la finca de l’Alt Penedès.

A Pontons, l’home va comprar uns terrenys agrícoles i va sol·licitar un permís per edificar, però li van denegar per estar en una zona on està prohibida la construcció. També va presentar una instància a l’ajuntament queixant-se de l’elevat cost de l'IBI. Passava bastant desapercebut pels veïns fins que va començar a fer forats al seu terreny en una actitud sospitosa. Va explicar als veïns que estava fent una fossa sèptica per instal·lar-hi una caravana, però va cridar molt l’atenció que el forat fes més de dos metres de profunditat i en acabar plantés lavanda i ho tanqués tot com si fos una tomba.

L’alcalde d’aquesta localitat penedesenca va alertar la Guàrdia Civil de l’actitud sospitosa de l’home, el que va acabar desembocant en el descobriment del cadàver i en la posterior detenció de la seva parella. L’home va declarar davant el jutge que la víctima es volia suïcidar i li havia facilitat l’arma i li havia comprat un terreny per poder fer-ho. Després va esquarterar el cos amb un ganivet perquè no el trobessin.