Els Mossos d'Esquadra detenen un home de Lleida de 54 anys que ha apunyalat la seva dona, de 42 a l'abdomen.

Apunyala la seva dona en sortir de la presó

Cap a la una de la matinada d'aquest dijous, els serveis d'emergència van ser alertats diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van acudir al lloc dels fets, una casa de l'avinguda de Tortosa, al barri de Pardinyes.

La dona, de 42 anys, havia estat apunyalada pel seu marit, de 54 a l'abdomen amb un ganivet per causes que encara es desconeixen.

El tall li va seccionar una artèria i va travessar la fossa ilíaca.

La víctima va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova, però, a causa de la gravetat de la lesió, va ser derivada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va ser intervinguda quirúrgicament.

Violència masclista a Lleida

L'home va ser detingut al mateix temps a la zona i es preveu que passi a disposició judicial avui o demà.

Se l'acusa d'un delicte de maltractaments en l’àmbit familiar i un delicte de lesions, encara que no es descarta que acabi sent imputat per una temptativa d’homicidi.

El presumpte agressor va sortir de la presó fa aproximadament un mes i mig, on hi era condemnat per tràfic de drogues, segons va avançar el diari Segre.

Hospital Vall d'Hebron / Wikimedia Commons

La dona va ser ingressada a l'hospital Arnau de Vilanova, però les lesions eren tan greus que va ser traslladada al Vall d'Hebron de Barcelona, on va ser intervinguda quirúrgicament / Wikimedia Commons

El motiu de l'agressió podria ser el divorci de la parella, que tenien previst firmar a començaments de setmana, indiquen les mateixes fonts.

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant el cas i ahir van prendre declaració a diverses persones. Encara es desconeix si la dona havia presentat anteriorment alguna denúncia de violència masclista.

Aquesta mateixa setmana, una altra víctima de violència masclista moria a Madrid després que el seu exmarit li clavés set punyalades quan era treballant.

Va morir dessagnada al replà de l'edifici on era conserge. Es tractava de la quarta dona assassinada en 2021 a Espanya a mans de la seva parella o exparella.