Novetats de la mort de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid): la jutgessa instructora del cas ha demanat a la Guàrdia Civils uns informes científics i tècnics que son clau per saber com va morir aquesta jove de 35 anys fa més de quatre mesos. Es tracta d'uns documents que fa mesos que estan esperant i que són molt importants per saber qui és el responsable de la mort violenta de l'Esther, ja que encara no hi ha cap culpable i està sent una investigació molt complicada.

El cas es troba en mans del Jutjat d'Instrucció número 5 de Valladolid i encara no s'ha aixecat del tot el secret de sumari de la investigació, que està en mans de l'Institut Armat, que ha d'entregar uns informes que ajudin a esclarir els fets i que encara no s'han entregat als jutjats. Per aquest mateix motiu, la jutgessa ha demanat que els enviïn com més aviat millor i que, en cas que no els tinguin, que justifiquin la tardança. 

Esther López desaparecida / Archivo
La jutgessa del cas de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) ha demanat a la Guàrdia Civil els informes clau per saber com va morir aquesta jove de 35 anys / Arxiu

A l'espera de saber els resultats d'unes proves d'Alemanya

Una de les proves més importants ha d'arribar des d'Alemanya, avança El Norte de Castilla. Es tracta d'un informe que conté informació de la centraleta del cotxe de l'Óscar, el principal sospitós de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa

La jutgessa tampoc sap els resultats de les 500 proves d'ADN que van extreure de casa de l'Óscar, tot i que moltes d'elles són de vital importància per esclarir els fets. La Guàrdia Civil insisteix a dir que les proves més rellevants són les tècniques, sobretot les del vehicle del sospitós. 

A l'espera de rebre els informes científics i tècnics

Quan la jutgessa rebi tots els informes que falten, depenent dels resultats, haurà de prendre una decisió: o continuar amb les diligències o que s'arxivi el cas. La família de l'Esther manté l'esperança en què es resolgui el cas, ja que en l'actualitat, encara no se sap qui la va matar.

Esther López de la Rosa va patir una mort violenta

El que sí que tenen clar tant els familiars com els investigadors és que va patir una mort violenta i que la van deixar agonitzant fins que va perdre la vida. La hipòtesi principal és que la persona que la va matar va crear un escenari fictici per despistar a la Policia.

El principal sospitós és l'Óscar, per les múltiples mentides que ha dit als investigadors i per la seva actitud estranya. Així i tot, està en llibertat sense càrrecs i caldrà esperar a saber els resultats dels informes per saber si va ser ell el responsable de la seva mort o si va ser una altra persona.