El mític jugador Iván Luis Zamorano Zamora és un dels futbolistes més famosos de la dècada dels 90. No obstant això, després dels seus anys de glòria, com molts futbolistes, ha acabat completament arruïnat per estafes i males inversions.

Zamorano i el hat-trick 5-0 al Barça

Zamorano, a més de l’hat-trick al 5-0 al Barça, ha estat capità de la selecció xilena, convertint-se en el quart màxim golejador. Ha estat una figura mítica al Cobersal, al Futbol Club St.Gallen, al Sevilla, al Real Madrid, a l'inter de Milan, al Club América i al Colo-Colo.

Iván Zamorano es va retirar del futbol l'any 2003

Després d'anys de glòria en el món del futbol, l'any 2003 va decidir retirar-se. A partir de llavors, es va convertir en un personatge molt famós en el món de la premsa rosa. No obstant això, després d'anys d'èxit i fama, tot va començar a caure en picat.

Denuncia la seva mà dreta per un delicte d'estafa

De fet, fa uns anys va demandar a Miguel Fernández Ainzua, l'exgerent  "Del Inca Sociedad Inversiones" per un presumpte delicte d'estafa, ja que segons explicava, el demandat s'havia apropiat de milions d'euros que, presumptament pertanyien al famós jugador, uns fets que van arribar als jutjats.

Iván Zamorano / Twitter

El mític futbolista Iván Zamorano s'ha arruïnat per males inversions econòmiques i deu al banc més de 3,3 milions de dòlars / Twitter

Per si no fos poc, diverses entitats bancàries reclamaven a Zamorano  ni més ni menys que 3,3 milions de dòlars. Segons explica el diari xilè La Tercera, l'estafa s'hauria comès després dels problemes econòmics que patia la Ciutat Esportiva en el moment dels fets. "Es van produir moviments de diners sense suport, a més d'incompliments tributaris i manca de pagament als proveïdors", s'explicava al diari.

Iván Zamorano ha acabat arruïnat per les inversions i deu 3,3 milions de dòlars 

Iván Zamorano, com molts futbolistes, ha acabat arruïnat. Ha passat de tenir-ho tot a no tenir res: ha perdut moltes cases, cotxes, una bodega i moltes de les seves propietats. El motiu? Per tots els diners que devia al banc. L'any 2014, va confessar el que tothom ja sospitava, va dir que estava arruïnat i que tenia diverses denúncies pels deutes, fruit de males inversions.

"El problema existeix i cal assumir-lo"

"Vaig fer una inversió molt gran. Vaig invertir perquè pensava en un somni, en un anhel d'intentar deixar-li al meu país una contribució del que més estimo, que és el futbol. En aquest camí hi va haver alguns problemes econòmics. Perquè el projecte continues es va produir un desfasament de caixa i vaig haver de fer alguns aportaments patrimonials. El problema existeix i cal assumir-lo", explicava Zamorano.​