La justícia està investigant un veí de Gironella, al Berguedà, per un presumpte delicte d’abusos sexuals a menors. L’investigat, un professor de pintura amb les inicials J.A., hauria abusat sexualment d’un nen de 12 anys a qui li donava classes. Els fets van tenir lloc fa més d’una dècada, però la víctima, que actualment té 24 anys, fa només uns mesos que va decidir denunciar-ho quan es va tornar a creuar amb el seu agressor.

Els abusos sexuals li van treure la passió per pintar i li van provocar un TOC

Segons ha explicat la mare de la víctima a Regió7, el nen era un gran apassionat del món de la pintura i van decidir apuntar-lo a una escola local perquè li donessin classes particulars. No obstant això, pocs mesos després li va dir a la seva mare que ja no hi volia tornar, encara que mai va arribar a dir els motius a la seva família. Des d’aleshores mai més va tornar a pintar i va desenvolupar un trastorn obsessivocompulsiu (TOC).

Aquell tema semblava un record dolorós del passat i el seu entorn no en tenia coneixement. Fins que fa un any aquell professor de pintura que havia abusat d’ell feia una dècada es va convertir en client habitual del negoci familiar a Gironella i tots els fantasmes van reaparèixer. Aquest va ser el detonant perquè, després de rebre atenció psicològica a Berga, el jove decidís anar a denunciar els fets a una comissaria perquè s’obrís una investigació.

El cas es troba actualment en fase d'instrucció als jutjats de Berga. Per la seva banda, la família del noi ha fet una crida a la gent per saber si algú tenia coneixement dels abusos sexuals d’aquest professor de pintura o si, directament, és una de les seves víctimes. En aquest cas, els animen a denunciar-ho. Segons han explicat al citat mitjà, alguns veïns del municipi els haurien avisat que l’home havia tingut actituds similars en altres ocasions.