Els Mossos d’Esquadra estan investigant una possible nova estafa milionària d'inversions en criptomonedes a Catalunya. En aquesta ocasió, els afectats són veïns del Pla d'Urgell, a Lleida, que haurien perdut milers d'euros després de ser enganyats per invertir en bitcoins i perdre-ho tot. La investigació, que porta a terme la Unitat Central de Delictes Informàtics (UCDI) i que encara està en una fase embrionària, es va iniciar arran de la denúncia d'un ciutadà d'aquesta comarca que assegurava haver perdut milers d'euros amb un frau d'aquest estil. A més, va explicar que havia demanat diners a persones conegudes i que també ho havia invertit en criptomonedes, havent-ho perdut tot.

Segons la versió del denunciant, tal com ha avançat el diari Segre, va decidir invertir en bitcoins després d'establir una relació amb una suposada broker que s'havia acabat guanyant la seva confiança. Aquesta persona, a través de webs falsos de seguiment, li hauria ensenyat els beneficis que podria obtenir si hi acabava invertint. Com passa en aquest tipus de fraus, els estafadors saben com tractar a les víctimes per fer-les creure que estan guanyant molts diners i animar-les a fer que segueixin invertint per obtenir així més beneficis, fins que acaben descobrint que ho han perdut tot.

Els Mossos investiguen si realment es va produir l'estafa

Els agents de la Unitat Central de Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra estan investigant si el relat del denunciant és cert, la suposada broker existeix i l'estafa d'inversió en criptomonedes realment es va produir. En un primer moment, estan intentant determinar on van anar a parar els diners perduts i si podria tractar-se d'una estafa piramidal, ja que no es descarta que en realitat el denunciant no obtingués els diners dels coneguts per invertir-los en criptomonedes sinó amb altres intencions. D'altra banda, també intenten esbrinar si aquests coneguts que han perdut els seus diners eren conscients que els deixaven a aquesta persona perquè s'invertís en bitcoins o si havien estat doblement enganyats pel denunciant.