Un noi de 28 anys ha mort en caure des d'un penya-segat de 70 metres a Blanes (Selva). La víctima ha accedit a una zona prohibida del camí de Ronda i, per causes que encara s'estan investigant, s'ha precipitat i ha caigut en una zona de roques. Tot i que encara no hi ha cap hipòtesi corroborada, tot apunta que ha patit una mort accidental.

Els fets han passat aquest dilluns al matí a la zona de Sa Llapisada, a la Cala Bona de Blanes. Cap a les 10:00, un home ha vist el cadàver i ha alertat al socorrista, que, immediatament, ha avisat als serveis d'emergències. 

La víctima és un noi de 28 anys mort al camí de Ronda de Blanes

Fins al lloc dels fets, s'han desplaçat els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, la Policia Local de Blanes, els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil i han pogut comprovar que la víctima és un noi de 28 anys i de nacionalitat estrangera.

El cadàver estava en una zona rocosa del mar i l'han tret de l'aigua amb la Unitat Marítima dels Mossos, que han obert una investigació per esclarir les causes de la mort del jove. Segons la hipòtesi principal, la víctima ha accedit a una part prohibida del camí de Ronda. Es tracta d'una part tancada pel risc que hi ha de caure accidentalment de les roques.

"Rètols on s'adverteix sobre la prohibició de saltar-la pel perill que comporta"

"Aquesta part del camí de ronda finalitza amb una tanca amb rètols on s'adverteix sobre la prohibició de saltar-la pel perill que comporta per la seguretat de les persones", expliquen des de l'ajuntament de Blanes en un comunicat. 

Accidente mortal Blanes / ACN
Els Mossos investiguen la mort d'un noi de 28 anys que, presumptament, ha caigut des de més de 70 metres d'alçada a Blanes (Selva) / ACN

Dubtes sobre l'alçada des d'on ha caigut

Segons informa el Diari de Girona, la víctima hauria caigut des d'una alçada d'aproximadament, 70 metres. No obstant això, fonts municipals asseguren que ha estat una caiguda d'entre 12 i 15 metres. Encara que no es descarta cap escenari, tot apunta que es tracta d'una mort accidental, però caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per corroborar-ho.