Luis Lorenzo i Arancha Palomino estan sent investigats per l'assassinat de Maria Isabel Suárez que, presumptament, va morir enverinada. No obstant això, se li ha practicat una altra autòpsia que ho podria canviar tot: l'àvia podria haver mort per causes naturals, segons s'explica al nou informe forense fet per la cap de l'Institut de Toxicologia. La doctora ha explicat amb tota mena de detalls per què se li van trobar tants metalls pesants, una explicació que no acaba de convèncer als familiars de la víctima, que estan segurs que va morir assassinada.

Maria Isabel Suárez va morir el juny de l'any passat a Rivas-Vaciamadrid. Com que era una dona d'edat avançada i patia demència, no li van fer cap autòpsia i es va donar per fet que havia mort per causes naturals. No obstant això, els familiars d'ella van posar una denúncia a la Guàrdia Civil, ja que tenien sospites que havia estat assassinada per l'actor Luis Lorenzo i Arancha Palomino. 

A la primera autòpsia es va determinar que havia mort enverinada

En una primera autòpsia, es va determinar que Maria Isabel Suárez havia mort enverinada, ja que tenia 200 vegades més cadmi del que és normal. També van trobar 20 vegades més manganès del que és habitual. D'altra banda, van poder comprovar que li havien subministrat quatre medicaments diferents a la vegada i de manera continuada, un fet que encara va fer saltar més les alarmes.

Així doncs, els metges forenses van determinar que havia estat enverinada. No obstant això, a l'Institut de Toxicologia li han fet una altra autòpsia que ho podria canviar tot: no descarten que hagi mort per causes naturals.

La cap de l'Institut de Toxicologia explica els resultats de la segona autòpsia

La cap del Servei Químic de l'Institut de Toxicologia ha argumentat la gran presència de cadmi com un procés natural postmortem i que, si hagués estat enverinada, també li haurien trobat aquest metall pesant a l'aparell digestiu i al respiratori, però no en van trobar ni rastre.

Luis Lorenzo Arantxa Palomino Asesinato Juzgado
Luis Lorenzo i Arancha Palomino estan sent investigats com a presumptes autors de l'assassinat de Maria Isabel Suárez / Arxiu

La Guàrdia Civil pensa que va ser assassinada per l'herència

Tot i aquest nou informe forense, continuen sent investigats com a presumpte autor de l'assassinat, ja que hi ha moltes proves i indicis que podrien indicar que la van matar per quedar-se amb els diners de l'herència. De fet, aquesta és la hipòtesi amb la qual treballa la Guàrdia Civil, que els va detenir com a presumptes autors dels fets. Després de passar a disposició judicial dues vegades, han quedat en llibertat amb càrrecs i continuen sent investigats.