Novetats importants en la investigació que hauria d’ajudar a resoldre l’assassinat de la jove Helena Jubany. Agents de la Científica de la Policia Nacional han trobat restes d’ADN de dues persones a la part de davant del jersei que portava la jove de Mataró el dia que va ser assassinada, l’any 2001, a Sabadell. Així ho ha avançat Carles Porta, el director de Crims, el programa de True Crime de TV3 que va ajudar a reobrir un cas que semblava condemnat a ser arxivat sense haver resolt el trencaclosques.

Les restes d’ADN que s’han trobat al jersei de la bibliotecària poden ser claus per encarrilar un cas que ha estat més d'un cop en via morta. Tot i això, els agents de la policia científica de la Policia Nacional, en el seu informe pericial que han enviat al jutge que porta el cas, ja avancen que les dues mostres no són concloents.

Segons Porta, avui mateix el jutjat de Sabadell ha ordenat extreure una mostra d’ADN de l’únic, ara mateix, imputat com a sospitós en el cas, Xavi Jiménez. No es descarta tampoc que un dels perfils genètics trobats a la samarreta de Jubany sigui també la d’ella. Les proves hauran d’ajudar a posar llum a la foscor i veure si permeten avançar en aquest cas que vint anys després segueix sense haver-se pogut resoldre. 

La redacció d'ElCaso està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.