El Xavi Jiménez és l'home imputat per haver participat en el crim de la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental). Se l'acusa d'haver assassinat a Helena Jubany el 2001. Aquest divendres ha passat a disposició judicial i s'ha determinat que "hi ha indicis suficients per determinar que l'acusat va participar en l'assassinat", explica el jutge instructor, que l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Han sortit a la llum les múltiples contradiccions i mentides de Xavi Jiménez: és incapaç de demostrar on estava el dia del crim. El dia que va desaparèixer l'Helena Jubany, el desembre del 2001, va declarar que estava amb un amic seu de la Unió Excursionista de Sabadell, en Jaume Sanhellí, que segons el germà de la víctima, el va ajudar a encobrir el crim.

Jaume Sanhellí canvia la seva versió per fer-la quadrar amb la del Xavi

Segons explicava Xavi Jiménez fa 20 anys, després de passar el dia amb el Jaume, va anar a dormir a casa el seu pare. No obstant això, Sanhellí va dir una versió diferent de la del sospitós, motiu pel qual la va canviar per fer-la quadrar amb la del presumpte autor dels fets, explica el germà de la víctima.

Xavi Jiménez és l'autor dels anònims que va rebre l'Helena Jubany abans de ser assassinada

A tot això cal sumar-li que les investigacions de la Policia Nacional han determinat que Xavi Jiménez va ser qui va escriure els dos anònims que la bibliotecària de Sabadell va rebre abans de ser assassinada.

Aquestes cartes anònimes anaven acompanyades amb begudes que contenien benzodiazepines, una substància que va ser trobada en grans quantitats al cos de l'Helena Jubany i, per tant, hi ha una clara relació entre les cartes i l'assassinat. Tot i l'evidència científica d'aquestes proves, el Xavi continua dient que ell no és qui les va escriure.

Un testimoni desmunta la coartada del sospitós del crim de la bibliotecària

Per si no fos poc, Joan Jubany, el germà de l'Helena, assegura que hi ha un testimoni que desmunta la fràgil coartada del Xavi: es tracta d'un amic del sospitós que afirma que va estar amb ell la tarda que Jiménez assegura haver estat amb Sanhellí. Es tracta d'un testimoni que pot ser clau per saber què va passar aquella nit de desembre del 2001.

Helena Jubany / Cedida
Xavi Jiménez és l'únic imputat per l'assassinat de l'Helena Jubany, la bibliotecària de Sabadell que va morir amb 27 anys: hi ha moltes contradiccions en la seva declaració i és incapaç de demostrar on era el dia del crim/ Cedida

El sospitós del crim, en llibertat amb mesures cautelars

El pare del Xavi Jiménez té demència senil i, per tant, és incapaç de recordar si la nit dels fets el Xavi estava dormint a casa seva o no i, per tant, el sospitós del crim no pot demostrar la seva coartada. Com que el jutge instructor veu indicis suficients de què va participar en l'assassinat, l'ha deixat en llibertat amb mesures cautelars: li ha retirat el passaport i s'haurà de presentar als jutjats sempre que sigui requerit.

D'altra banda, la família de la víctima ha explicat demanaran noves proves per demostrar l'autoria del Xavi. Aquestes proves són anàlisis de la roba de l'Helena per veure si troben coincidències d'ADN i la geolocalització i intervenció dels mòbils que tenien els sospitosos la nit que l'Helena Jubany va ser assassinada. 

"L'estratègia del Xavi Jiménez és posar pals a les rodes"

"L'estratègia del Xavi Jiménez és posar pals a les rodes i en cap cas hi ha voluntat de col·laborar amb la justícia", conclou Joan Jubany, que ha remarcat que el crim de la seva germana és un feminicidi i ha demanat que es faci justícia.