Pau Gasol és un esportista exemplar que ha despertat l'admiració de tots els aficionats a l'esport. Durant més de 20 temporades en l'elit del bàsquet europeu i nord-americà va aconseguir engrandir un llegat etern que va acabar quan va anunciar la seva retirada el 5 d'octubre de 2021.

Al llarg de la seva carrera va jugar en un únic club a Europa, el Barça, entitat en la qual es va formar com a jugador fins a arribar a professional. Als Estats Units va vestir més samarretes, la primera d'ella va ser la dels Memphis Grizzlies, va ser sis temporades i mitja en l'estat de Tennessee fins que va fitxar per Los Angeles Lakers el 2008.

Amb l'equip californià va aconseguir els seus èxits més importants, guanyant dos títols de l'NBA (2009 i 2010). El 2014 va abandonar Los Angeles per fitxar pels Chicago Bulls, encara que únicament va ser dues temporades fins que va marxar a San Antonio Spurs, no va ser la seva última destinació, ja que a mitja temporada va firmar un contracte amb els Milwaukee Bucks, encara que únicament va jugar 3 partits amb ells.

Abans de tornar a Europa va estar entrenant amb els Portland Trail Blazers, encara que els seus problemes físics no li van permetre debutar amb la franquícia de l'estat d'Oregon. Va tornar al Barça per ajudar els catalans en el tram final de la temporada 2021/2022, guanyant la Lliga ACB i perdent la final de l'Eurolliga, l'únic títol que li faltava en el seu palmarès.

Els negocis de Pau Gasol

El de Sant Boi va començar a invertir en diversos negocis quan encara estava en actiu i ara s'ocupa de tasques empresarials en tenir més temps després de deixar l'esport professional de forma definitiva. Ha invertit molts diners en el restaurant Tatel. Hi ha diverses estrelles de l'esport que han apostat per aquest negoci i Gasol es troba juntament amb Rafa Nadal i Cristiano Ronaldo en aquesta aventura.

Es tracta d'un projecte summament ambiciós que té diverses franquícies en diversos punts del planeta. Hi ha un restaurant d'aquesta cadena a les ciutats de Madrid, Eivissa i Los Angeles. No és l'únic negoci d'hostaleria en el qual Gasol ha invertit, també ho ha fet de la mà amb el grup Zela, que té dos establiments, un a Eivissa i l'altre a Londres.

Pau gasol EP (2)

Pau Gasol / Europa Press

El pivot també ha optat per invertir en valors segurs com els immobles. Futur 16, l'empresa que gestiona juntament amb Agustí Gasol, el seu pare, ha invertit en una gran casa del barri barceloní de Sant Gervasi. És una mansió de tres plantes amb tota mena de comoditats. També gestiona una finca de 250 hectàrees situada a Almoguera (Guadalajara). En total aquesta entitat té uns actius d'uns 3,8 milions d'euros.

Segons la revista especialitzada Forbes el patrimoni de l'exjugador de bàsquet és d'uns 65 milions de dòlars (58,3 milions d'euros). De fet, al llarg de la seva carrera a l'NBA ha guanyat uns 173 milions d'euros únicament pels seus salaris.

Gasol, lligat a l'esport

El febrer de 2021 va decidir invertir en l'empresa Therabody que es dedica a la investigació per tractar les lesions d'esportistes d'alt rendiment. No va ser la seva única inversió en aquest àmbit, ja que uns mesos més tard va donar suport amb diversos milions d'euros a la creació d'Overtime Sports, una agència de màrqueting i continguts relacionats amb l'esport.

El més gran dels germans Gasol és inversor i assessor estratègic de l'empresa BetterUp, que es dedica a tasques relacionades amb el coaching. En aquesta entitat hi ha diverses persones molt importants involucrades, un exemple d'això és la presència del príncep Harry d'Anglaterra que és un dels directors.