Molts esportistes d'elit decideixen apostar per iniciar nous negocis per aconseguir una nova font d'ingressos pensant en els dies en què la seva carrera finalitzi. És el cas de Pau Gasol que va anunciar que deixava el bàsquet fa unes setmanes.

Tatel és un projecte gastronòmic que ha unit a diverses personalitats de l'esport com el mateix Pau Gasol, Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo i més socis com Manuel Campos i Abel Matutes Prats.

A l'estiu van inaugurar el primer local en Beverly Hills (Los Angeles). El restaurant està ubicat en Canon Drive, un dels carrers més populars de la ciutat californiana.

No és el primer local de Tatel, ja que va aterrar fa un temps a Espanya amb dos de restaurants, un a Eivissa i un altre a Madrid. A més, USA Today va recomanar aquests establiments entre els 25 pels quals "val la pena viatjar".

Les crítiques a Tatel

Al portal especialitzat Tripadvisor els usuaris que mengen als restaurants poden puntuar la seva experiència. En el cas del restaurant Tatel de Madrid les crítiques són molt bones. L'establiment ha estat valorat per més de 2.000 persones i manté una nota mitjana de quatre sobre cinc.

Es tracta d'un local que aposta per la cuina espanyola i mediterrània. Els usuaris el col·loquen en la categoria de restaurants costosos, posant-li un quatre sobre quatre en la categoria del preu mitjà per comensal. L'establiment està situat al Paseo de la Castellana, molt a prop de la parada de metro de Rubén Darío.

Nadal Gasol EP (2)

Nadal i Rudy Fernández / Europa Press

L'usuari ACoira3105 va qualificar el restaurant com a 'excel·lent' i va deixar un comentari positiu: "El menjar i el tracte del personal van ser immillorables. Tot molt bé, estava tot molt bo i la qualitat de 10, repetirem sens dubte".

Pilar, un altre usuari de Tripadvisor, també va tenir un comentari molt afalagador per al projecte culinari de Rafa Nadal: "Vaig celebrar allà el meu aniversari i no va poder sortir millor. El menjar molt bo, el servei excel·lent, molt bon ambient i pels postres em van portar un pastís personalitzat. Un detall".

Les paraules del xef

Julio Miralles és el xef executiu del grup. Va parlar amb els companys d'Expansión sobre la seva nova etapa a Tatel: "És un lloc amb bon menjar, amb bona música, que et fa perdre la noció del temps i on es ve a gaudir, és vàlid tant per als clients com per als que treballem aquí," va comentar.

També va parlar sobre l'estil culinari que té el local: "He volgut fer cuina de veritat, despullar el producte i presentar-lo sense barroquismes. Alleugerir les elaboracions i recuperar el nostre receptari tradicional a base de forn, brases i olles de fang", va dir.