Aquest dissabte 67 persones, 58 d'ells menors, han estat intoxicades per monòxid de carboni en una casa de colònies de Fogars de Montclús (Vallès Oriental). Tot i que els Bombers estan investigant les causes, no han pogut determinar què ha provocat la intoxicació.

Intoxicació per monòxid de carboni en una casa de colònies de Fogars de Montclús

Els Bombers de la Generalitat no han trobat anomalies en les lectures del servei de gas de la casa de colònies de Fogars de Montclús un poble del Vallès Oriental en ple Parc Natural del Montseny, d'on s'han hagut d'evacuar 58 menors i nou monitors per intoxicació lleu de monòxid de carboni.

La intoxicació per monòxid de carboni es produeix pel mal funcionament d'aparells elèctrics o per la combustió de materials com el carbó. Aquest gas s'acumula en habitacles poc ventilats i, en respirar-lo, pot provocar efectes greus.

Els Bombers no han trobat la causa de la intoxicació de la casa de colònies

Segons expliquen els Bombers, han buscat la possible fuita i han comprovat que "els valors en les lectures són normals i correctes". S'han revisat entre altres diverses instal·lacions com les dutxes o la piscina exterior i no s'ha trobat encara la possible causa.

SEM / Carles Palacio

Els Bombers de la Generalitat no saben quin ha estat l'origen de la intoxicació per monòxid de carboni a Fogars de Montclús (Vallès Oriental) / Carles Palacio

"Tanquem el servei a Fogars de Montclús sense poder certificar què ha produït la intoxicació"

"Després de buscar la possible fuita i comprovar que tots els valors en les lectures són normals i correctes, els Bombers de la Generalitat  tanquem el servei a Fogars de Montclús sense poder certificar què ha produït la intoxicació per monòxid de carboni", expliquen els Bombers de la Generalitat al seu compte de Twitter.

Els Bombers de la Generalitat van enviar deu dotacions per atendre el cas i buscar l'origen de la intoxicació, que ha obligat a traslladar 34 menors i quatre monitors a centres hospitalaris en observació. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir les causes de la intoxicació.

Dotze intoxicats per inhalació de monòxid de carboni en un pis d'Olot

Aquest no ha estat l'únic cas d'intoxicació per monòxid de carboni a Catalunya: fa uns mesos, un total de dotze persones van ser evacuades de l'interior d'un pis a Olot (Garrotxa) per una intoxicació de monòxid de carboni. Quan els Bombers de la Generalitat van arribar al lloc dels fets, van poder comprovar el mal funcionament d'un escalfador a la cuina, que va ser el que va causar la intoxicació.