La Policia Municipal de Madrid confisca ampolles de vi d'una botiga que les exposava amb fotos de menors a les etiquetes al districte madrileny d'Usera.

Confiscades ampolles de vi a Usera

Segons han informat fonts del cos de la Policia Municipal de Madrid, van ser agents de la Unitat de Districte d'Usera els que van confiscar aquesta setmana diverses ampolles de vi que tenien etiquetes amb fotografies de menors, infringint la mítica llei coneguda com a "llei antibotelló".

Vi / Pixabay

Ampolles de vi / Pixabay

Els fets van passar el 28 de setembre, cap a tres quarts de dues del migdia, quan els agents realitzaven una inspecció en un establiment del districte i van advertir que tenia exposades a la venda ampolles de vi amb adhesius amb llegendes com a "Record del meu bateig" o "Record de la meva Primera Comunió", amb fotografies de menors.

Etiquetes amb fotos de menors d'edat

Davant dels fets, van intervenir en el local i van requisar les ampolles de vi que estaven a les prestatgeries. Encara que sembli un fet poc delictiu -i un bon record de comunió o bateig-, infringeix la Llei 5/2002 sobre Drogodependències i altres trastorns addictius de la Comunitat de Madrid, tal com indiquen les mateixes fonts.

Policia Municipal Madrid / Europa Press

Policia Municipal Madrid / Europa Press

Aquesta llei, també coneguda com a "antibotelló", assenyala que "en cap cas no podran utilitzar-se veus o imatges de menors de divuit anys, per ser utilitzats com a suports publicitaris de begudes alcohòliques i tabac".

Una dona mata la seva amiga d'un cop de puny

El mateix cos local de policia va detenir aquesta setmana a una dona per matar una amiga seva d'un cop de puny al carrer Paz de Madrid, al costat de la Plaça del Sol.

Els fets van passar dissabte cap a un quart de cinc de dissabte, quan una patrulla de la Policia Municipal de Madrid va veure una dona inconscient a terra.

Els agents van preguntar als testimonis de la zona, que van apuntar a una dona asseguda en unes escales properes com a autora del cop. Per la seva part, la víctima, una dona de 39 anys, va ser atesa pels sanitaris del Samur-Protecció Civil, ja que tenia un traumatisme encefàlic sever.

Detinguda per homicidi imprudent a Madrid

Després de ser estabilitzada i intubada, va ser ingressada a l'Hospital Clínic de Madrid, on va acabar morint al cap d'unes hores.

La presumpta autora dels fets, commocionada per la mort de la seva amiga, va explicar als policies que l'agressió havia començat perquè la víctima li havia clavat una puntada a l'esquena i, en resposta, ella li havia donat un cop de puny al cap, que va ser el que el va fer caure i morir al cap d'unes hores.

Hospital Clínic Madrid / Google Maps

Hospital Clínic Madrid / GM

Els policies municipals van detenir la dona, de la qual encara no ha transcendit la seva identitat, acusada d'un delicte d'homicidi imprudent, i ja ha passat a disposició judicial. Tant la víctima com l'agressora són dues dones sense llar i els policies estan intentant esbrinar més detalls per aclarir els fets.