Un home intenta fer explotar casa seva amb la mare dins a Santa Fe (Granada). La progenitora, una dona de 82 anys, ha estat rescatada in extremis per la Policia Local, que ha aconseguit treure-la de l'habitatge, després que el seu fill, d'uns 40 anys, hagi intentat volar pels aires amb una combinació preparada de bombones i brasers. El disseny de l'arma explosiva de butà i brasers elèctrics podria haver provocat un veritable esclat i acabar amb la vida de l'octogenària, que continuava dins de l'habitatge mentre ell fugia cap a la Regió de Múrcia.

Aquest atac contra la seva mare modificant la barreja de set bombones de gas butà obertes amb aixetes i els brasers elèctrics connectats amb endolls intel·ligents programables, estava completament planificat. De fet, l'home havia tingut prou temps per fugir fins a la localitat de Mazarrón, a Múrcia, des d'on esperaria que la casa explotés amb la progenitora dins. Però no ha estat així, en part, gràcies a un veí que va veure l'anciana plorant i presa d'un atac de nervis, segons ha detallat Directo Santa Fe. Per això, va avisar la Policia Local de Santa Fe del que estava succeint i els agents van actuar amb extrema rapidesa per salvar la dona, que tan sols va resultar afectada per inhalació del butà i va ser traslladada a un hospital proper.

Rescaten l'anciana i capturen l'artificier

Una vegada rescatada l'octogenària per la Policia Local, la Guàrdia Civil va continuar amb la recerca del presumpte autor dels fets, el seu fill d'uns 40 anys. El sospitós havia fugit, però van aconseguir donar amb ell i capturar-lo a la localitat murciana de Mazarrón. Allà, pel que sembla, havia intentat treure's la vida i s'havia autolesionat. Encara que no s'ha detallat exactament com va intentar suïcidar-se, el cert és que va resultar ferit greu, fins al punt que ha necessitat ser ingressat en un hospital proper on continua a la Unitat de Cures Intensives (UCI). És per això, precisament, que l'Institut Armat no l'ha detingut de moment, a l'espera de la seva evolució mèdica.