Aquest divendres al vespre una narcollanxa va xocar contra una patrullera de la Guàrdia Civil i va causar la mort de dos dels agents que la tripulaven. Un dels dos agents morts era membre del Grupo de Acción Rápida (GAR), tenia 43 anys i era natural de Barcelona. Es deia David. Estava desplaçat al sud de la Península per lluitar contra el narcotràfic. Segons fonts oficials, tenia parella i dues filles. El segon agent mort és Miguel Ángel, natural de San Fernando, a Cadis, solter però amb parella i una filla. En l’accident, on van ser assassinats els dos agents de la Guàrdia Civil, va resultar ferit un tercer membre de l’Institut Armat, natural de Terrassa, al Vallès. Després dels fets s'han detingut vuit persones, tres acusades d'homicidi.

Cinc detinguts

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta mateixa nit tres tripulants de la narcollanxa que va envestir una patrullera causant la mort de dos agents i que va provocar ferides a dos més. A més, han estat detingudes cinc persones més que s'havien desplaçat en vehicle a Sotogrande per recollir els tripulants. L’agent de Terrassa segueix greu, tot i que fora de perill, a l’hospital. Als tres primers detinguts, els tres de nacionalitat espanyola, se’ls acusa d’homicidi i tenen 21, 24 i 28 anys.

Tenen antecedents per narcotràfic i també atemptat contra agent autoritat, lesions, delictes contra el patrimoni i blanqueig. Els detinguts a terra tenen 34 i 54 anys, també espanyols. Els vuit arrestats són a la comandància d’Algesires i està previst que passin a disposició judicial demà al jutjat 1 de Barbate, a Cadis.

Van envestir la patrullera de la Guàrdia Civil durant una persecució 

Des de la tarda de dijous diverses narcollanxes van decidir refugiar-se dins del port de l'Albufera de Barbate, a causa del mal estat del mar pel pas de la borrasca Karlotta. Per aquest motiu es van desplegar les patrulles del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, en un operatiu que des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) han assegurat no complia les mesures de seguretat necessàries

En veure els agents, la majoria dels narcotraficants van decidir abandonar el port. Els agents van dirigir-se cap a una de les poques embarcacions que encara eren en la dàrsena per identificar als tripulants, quan aquests van accelerar, fent maniobres evasives a gran velocitat. En un moment donat, i tal com es poden veure a les imatges que ja s'han fet virals a les xarxes socials, la llanxa dels narcos gira cua i envesteix la patrullera de la Benemèrita, amb tanta força que va passar per sobre, colpejant quatre dels sis agents que la tripulaven.