Un home ha estat detingut per efectius de la Policia Local d'Arrecife, amb l'ajuda de diversos vianants, després que intentés robar una nena d'un any dels braços de la seva àvia a la capital de Lanzarote. Els fets han tingut lloc a l'avinguda Eugenio Rijo Rocha cap a tres quarts de dues del migdia, quan l'individu, originari d'un país de l'Europa de l'Est i amb les facultats pertorbades, s'ha aproximat a la dona i, sense dir-li res, li ha arrencat el bebè dels braços de manera violenta després de forcejar amb ella. Posteriorment, ha engegat a córrer amb la criatura.

Els clients d'un bar proper l'han pogut retenir

Quatre clients que hi havia en un bar proper i que han presenciat l'escena, s'han aixecat de les cadires i han començat a perseguir l'individu fins que l'han pogut atrapar i retenir. Al mateix temps, alguns dels testimonis dels fets han trucat a la Policia Local per alertar-los del que estava passant. Quan els agents han arribat al lloc, però, l'home havia aconseguit tornar a escapar amb la nena, el que ha provocat que, amb la col·laboració dels testimonis, el comencessin a buscar per la zona.

Finalment, se l'ha pogut tornar a capturar i, en aquesta ocasió, ha estat detingut i traslladats a les dependències policials. Durant el trajecte, segons han detallat des de la Policia Local, no deixava de cantar com si la cosa no anés amb ell. L'home anava indocumentat i no se l'ha pogut identificar en un primer moment, però en agafar-li les empremtes dactilars han comprovat que tenia antecedents per un robatori anterior. Per la seva banda, la menor ha pogut ser retornada a la seva família. Fruit de la violència amb la qual se l'ha emportat dels braços de l'àvia, presentava diverses laceracions al coll per a les quals ha hagut de ser atesa a l'Hospital José Molina Orosa. Tant la mare de la criatura com l'àvia també han hagut de ser ateses amb una crisi d'ansietat.