Una nena de només un any ha estat ferida greument després de ser atacada pel gos de la seva família als Hostalets de Balenyà, a Osona. Els Mossos d'Esquadra han tingut notícia d'aquest incident al voltant de les nou del matí d'aquest dimarts, quan els sanitaris del Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi els han trucat avisant que uns pares havien portat el seu bebè a urgències amb mossegades de gos, segons ha pogut saber ElCaso.cat

Des dels serveis d'emergències han activat un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que ha traslladat la nena des del centre de salut esmentat fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on ha arribat amb pronòstic greu i ha quedat ingressada. 

Investiguen els fets 

Els agents de la policia catalana han obert una investigació per determinar amb exactitud les circumstàncies en les quals ha tingut lloc l'atac. De moment, però, segons fonts policials, tot apunta al fet que ha estat un accident que ha ocorregut dins del domicili familiar. El gos és considerat com de raça potencialment perillosa (GPP), i està per determinar què es farà amb ell. De la mateixa manera, els Mossos estan treballant per esbrinar si els propietaris de l'animal tenien la llicència de tinença en ordre, així com l'assegurança, si seguien la normativa vigent respecte a aquesta mena de gossos i si ha protagonitzat prèviament algun incident amb altres persones per un ús indegut dels amos. 

Cal recordar que en cas d'infracció de la llei 10/1999, de 30 de juliol sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, els propietaris poden ser multats amb sumes que poden anar des dels 300 fins a 3.000 euros, si són lleus; dels 3.001 als 9.000 si són greus; i dels 9.0001 als 45.000 euros si són molt greus, així com el comís de l'animal objecte de la infracció.