Els Mossos d'Esquadra han detingut a Salt, al Gironés, un home de 38 anys de nacionalitat espanyola que aquest dijous al matí va intentar matar, a casa seva, la seva parella, una dona, també de nacionalitat espanyola de 37 anys. Tot i que tenia imposada una ordre d'allunyament de 500 metres de la víctima, la parella vivia junta en un pis del carrer Llarg d'aquest municipi a tocar de Girona.

Al voltant de les vuit del matí de dijous, una trucada al 112 va alertar que hi havia una dona ferida greu a casa, semi-inconscient, i en poder-se tractar d'un cas de violència masclista, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra es van dirigir fins al pis, on l'home va obrir la porta i va confessar que havia ferit a la seva dona. Just va obrir la porta va entregar les mans per tal de ser detingut, assegurant que "havia matat la dona" i que havia estat ell, tal com ha pogut saber ElCaso.cat. L'home va ser detingut i va ser posat al cotxe patrulla, mentre els altres agents van accedir a la casa, on van trobar la dona, amb una ferida al coll. 

Un tall al coll: la volia matar

Els agents van poder fer una primera atenció a la víctima, que estava a punt de perdre el coneixement, i va poder ser traslladada greu, pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Trueta de Girona, on segueix ingressada. La dona presentava hematomes per tot el cos, de l'agressió de l'home, i també un tall al coll, que li feia perdre molta sang. La ferida per arma blanca era profunda, però per sort, tot i que l'home tenia intenció de matar-la -així ho va reconèixer a la policia- va poder ser salvada i està greu, però fora de perill. 

Els Mossos imputen a l'home, Jonas M.O., que té un currículum d'antecedents per tota mena de delictes, i que tenia vigent una ordre d'allunyament de la dona de 500 metres, un delicte de lesions, de maltractament en l'àmbit de la llar i de trencament de condemna. No es descarta que, en seu judicial, pugui ser també acusat d'un delicte de temptativa d'homicidi.

Repunt de violència contra dones i fills

No fa gaires dies que a l'Empordà un home va matar el seu fill de 5 anys i després ho va intentar amb la seva dona, a Bellcaire d'Empordà.  Ell tenia 27 anys. Al Prat de Llobregat, la setmana passada, un home va matar els seus dos fills, dos bessons de 8 anys, va matar la seva dona i després es va llençar al tren, i es va suïcidar. Des de l'inici d'any, i segons les dades de la conselleria dels Feminismes, s'han produït deu feminicidis a Catalunya -cinc dones i cinc nens-. Tot i això, dos d'aquests nens, la investigació dels Mossos encara no ha aclarit com van morir.