L'home de 27 anys, Àlex, que fa dues setmanes va, suposadament, assassinar el seu fill de 5 anys, l'Ayax, i intentar matar la seva parella, l'Àstrid, a Bellcaire d'Empordà, ha estat apallissat a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, tal com ha pogut saber ElCaso.cat. L'home, que no està greu, va haver de ser traslladat a la infermeria del centre, a l'espera que es recuperi de les lesions patides. No tornarà al Mòdul 1, on va arribar just ahir, després de ser traslladat des de la presó de Figueres, on va ingressar dos dies després del crim a Bellcaire. De moment, està en un nou mòdul, sol, esperant que la direcció del centre aclareixi on acabarà.

Segons han confirmat fonts penitenciàries, a l'hora del pati, en el moment de fer la pujada voluntària, quan hi havia pocs funcionaris a la zona, un grup de persones -entre 3 i 5, segons diferents versions- van arraconar el jove i va ser agredit. En l'atac, segons han explicat fonts coneixedores del cas a ElCaso.cat, hi van participar diverses persones i una d'elles va poder ser identificada i ha estat enviada a aïllament de manera provisional. Al cap de poca estona, els funcionaris van poder aturar l'agressió i emportar-se l'home, que estava ferit tot i que sense gravetat. Té diverses contusions i no presenta fractures ni lesions per arma blanca.

Va matar el fill i va intentar-ho amb la seva parella

Els funcionaris sospiten que els mateixos interns van reconèixer l'home com l'autor del crim de Bellcaire, on va matar, suposadament, el seu fill i ho va intentar amb la mare, clavant-li més de vint ganivetades, i deixant-la ferida molt greu a l'hospital, al Trueta de Girona, on s'està recuperant de les ferides físiques. L'home es va escapar i durant sis hores va estar amagat per la comarca, fins que va poder ser arrestat, a la població veïna d'Albons, al voltant de les onze del matí, per una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la comissaria de la Bisbal d'Empordà. L'home va declarar que acceptava els fets, però que tenia llacunes de memòria. El jutge que el va escoltar en seu judicial el va enviar a la presó, a Puig de les Basses, a Figueres. D'allà, però, va ser traslladat a Quatre Camins, on quan va entrar al Mòdul 1 d'aquest centre, ahir, va ser agredit pels mateixos interns com un missatge, en el codi interior de les presons, de "justícia".

El jove va ser enviat a Quatre Camins en un mòdul ordinari, sense haver demanat, fins ahir -al vespre, després de l'atac, ho va sol·licitar-, protecció especial ni ser allotjat en un mòdul de protecció. En l'entorn penitenciari, si justifiques un perill, o facilites informació que pugui ser rellevant als funcionaris, pots ser enviat a un mòdul tranquil, on els interns disposen de més protecció per evitar agressions com les del pati del Mòdul 1 de Quatre Camins d'ahir. De moment, ha passat la nit en un altre mòdul i sense relació amb altres interns.