Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una dona i els seus dos fills menors d'edat, de 8 anys, que van aparèixer ahir al vespre sense vida al pis on vivien, al Prat de Llobregat. La pista que van trobar al cotxe de l'home va portar la policia fins a la casa, on hi havia els tres cadàvers, dins d'un cotxe, al pàrquing. L'home tenia 43 anys i era de nacionalitat espanyola, com la dona. La policia catalana creu que l'autor del triple crim va ser la parella de la dona i el pare dels dos menors d'edat, que, hores abans, havia estat localitzat mort a la via del tren, en el pas pel Prat de Llobregat. La policia creu que es va llevar la vida després de cometre el triple crim en una casa unifamiliar del carrer Agramunt número 12, al centre del Prat de Llobregat. Caldrà esperar als resultats de l'autòpsia per saber com els va matar exactament, però els primers indicis indiquen que els va asfixiar

triple crim el prat (1)
El domicili familiar on l'home ha matat, presumptament, la dona i els dos fills petits / GRS

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud ha obert una investigació per aclarir els fets i s'ha decretat secret de sumari. La mare tenia 43 anys i els dos nens, que eren bessons, nen i nena, en tenien 8. Els menors estaven escolaritzats al Col·legi Mare de Déu del Carme del Prat, i segons sembla, no hi havia denúncies prèvies per violència entre la parella. L'aixecament dels cossos s'ha fet aquesta matinada, entorn de les dues, després del qual s'han traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC). 

 

Una nota després del suïcidi

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home trobat mort a les vies de l'R2 al Prat de Llobregat es va llençar davant el tren al voltant de les quatre de la tarda. A aquella hora, el maquinista va veure com aquesta persona saltava des de l'andana de l'estació; va morir a l'acte, atropellat. El cos no es va poder treure fins a un quart de sis de la tarda. Quan els agents de la Unitat d'Investigació van fer l'aixecament del cadàver, van trobar les claus d'un vehicle.  Els investigadors van provar les claus als cotxes aparcats a la zona i van aconseguir-ne obrir un i a l'interior, segons ha pogut saber ElCaso.cat, van trobar una nota del pare on explicava els fets i demanava "perdó". Els agents, en aquell moment, van poder esbrinar el carrer on vivia ell amb la seva parella i els dos fills menors d'edat, i van anar-hi; quan van accedir, hi van trobar, amb signes de violència, els tres cadàvers. 

El cas de Bellcaire, encara molt recent

La xacra de la violència masclista no descansa. La setmana passada, un home, de 27 anys, també de nacionalitat espanyola, va matar el seu fill de 5 anys i va intentar-ho amb la mare, una dona de 29 anys. Els va cosir a ganivetades, de nit, a traïció, mentre dormien, en una casa de Bellcaire d'Empordà. L'home va poder ser detingut, al cap d'unes hores, pels Mossos d'Esquadra. Si el cas del Prat de Llobregat, com tot sembla indicar, es confirma com un nou cas de violència masclista, serà el cinquè feminicidi de l'any a Catalunya. Tot i això, cal tenir en compte que el departament de Feminismes del Govern inclou també els dos nens de Barcelona que van morir en un incident que encara està sota investigació policial, al barri d'Horta. Són, en total, cinc dones i cinc nens aquest any, segons Feminismes.