José María Bisbal Ferre, germà gran del cantant David Bisbal, ha aparegut sa i estalvi després de desaparèixer aquest dimarts al municipi de Roquetas de Mar, a Almeria. La família va interposar la denúncia per desaparició el mateix dia, després que l'home, de 54 anys, sortís amb el seu vehicle, un BMW X6 de color gris, i no tornés. Les Forces i Cossos de Seguretat de l'estat espanyol van demanar col·laboració ciutadana i que qualsevol persona que tingués informació sobre el parador de José María Bisbal es posés en contacte amb la Guàrdia Civil.

Segons la Comandància d'Almeria, va ser la dona de José María Bisbal qui va denunciar la desaparició, perquè va considerar la seva absència prolongada un fet fora del que és normal. Després d'acudir a la comissaria de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar, els agents van traslladar les diligències al Deganat dels Jutjats del municipi, des d'on van ordenar la seva recerca immediatament.

Recerca per terra, mar i aire

Des de la Guàrdia Civil han explicat que van iniciar el protocol habitual en aquests casos ja el dimarts després de rebre la denúncia per desaparició, i que van posar en marxa un dispositiu de recerca per buscar José María Bisbal per “terra, mar i aire”. Els agents no havien descartat cap hipòtesi i tenien obertes diverses línies d’investigació. A més, aquest dimecres s'havia ampliat el dispositiu de recerca amb més efectius i havien sol·licitat la col·laboració d’altres cossos policials.

Segons ha avançat Diario de Almería, s'han mobilitzat tots els mitjans de la Guàrdia Civil, inclosos els marítims, ja que José María Bisbal "és aficionat a la pesca submarina" i no descartaven que hagués pogut patir un accident mentre duia a terme aquesta activitat. Des de la Guàrdia Civil havien demanat la col·laboració dels ciutadans d'aquest municipi d'Almeria i de les localitats dels voltants, i l'Associació SOS Desapareguts havia posat a disposició del públic un número de telèfon on poder trucar en cas de tenir informació que pogués ser d'utilitat pels investigadors. Finalment, però, ha pogut ser trobat sa i estalvi.