Un intent de tràfic de nadons ha commocionat la província extremenya de Badajoz. La mare de 28 anys que acabava de donar a llum aquest dilluns a la nit a l'Hospital de Don Benito-Villanueva de la Serena ha estat detinguda per la Policia Nacional, juntament amb un home de 42 i una dona de 43, per voler vendre el nounat per 2.000 euros a Romania. Aquesta és la quantitat que havien ofert pagar des del país d'Europa de l'Est per comprar al petit, de tan sols unes hores de vida. L'acord va tancar-se feia uns tres mesos.

Per facilitar la venda, des de la localitat de Don Benito, la mare biològica va intentar registrar el bebè amb unes dades que no concordaven amb els que apareixien al seu historial clínic. Així va informar el personal sanitari de l'hospital a la Policia Nacional aquest dilluns a la nit, després del naixement. També van confirmar que no havia donat cap tipus de documentació original en el moment de l'ingrés, només una fotocopia d'una targeta sanitària a nom d'una dona que no era compatible amb l'exploració física que van realitzar-li els metges durant l'enllumenament. Amb tot això, els agents van anar al centre mèdic per entrevistar-se amb el suposat pare de la criatura.

Suplantació d'identitat i venda d'un nadó de poques hores a Romania

L'interrogatori parcial va esdevenir en un mar d'incongruències i va acabar revelant que no era el pare del petit que acabava de néixer a l'hospital aquella nit. Els agents van realitzar, aleshores, una sèrie de gestions que van permetre conèixer que la mare real de 28 anys havia ingressat amb les dades de la seva muller de 43. Tot aquest entramat va concloure quan l'individu va reconèixer davant la Policia Nacional que havia pagat la quantitat de 2.000 euros a Romania per comprar el nounat i va admetre, finalment, que la dona ingressada no era la seva parella. 

Per tot això, la Policia Nacional va detenir l'home i la seva dona, a més de la pròpia mare per un intent de maternitat subrogada il·legal a l'estat. La jove de 28 anys continua ingressada a l'Hospital de Don Benito-Villanueva de la Serena sota custòdia policial, els altres dos arrestats han passat a dependències policials per la seva presumpta implicació al cas. Els tres han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Don Benito, segons ha confirmat EFE de fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura (TSJEx). Estan acusats dels delictes de suposició de part i alteració de la paternitat, suplantació d'identitat i falsedat documental.