"No em penedeixo de res" és una frase que ressona i destaca de la declaració que un dels detinguts, per una de les agressions sexuals contra una noia de 13 anys a inici de 2023 a la zona del barri de Sant Roc de Badalona va fer quan va ser interrogat per la Unitat de Menors de la Fiscalia de Barcelona. Una declaració a la qual ha tingut accés ElCaso.cat. El detingut té 16 anys i després de ser interrogat i escoltar la seva versió, a petició de la mateixa Fiscalia, el Jutjat de Menors va ordenar l'ingrés, per mínim de sis mesos, en un centre de règim tancat. 

Els fets investigats per la Unitat de Menors dels Mossos d’Esquadra són del gener i febrer de 2023, però la detenció d’aquest noi, J.M.R. és de la setmana passada. La policia catalana va poder localitzar i detenir dos dels presumptes autors d’una agressió sexual que va patir una noia de 13 anys als lavabos del Màgic de Badalona. J.M.R. era la parella de la noia i va pressionar-la, segons la versió de la noia i el que ha pogut confirmar la policia dels missatges d’Instagram que s’han pogut recuperar, per tal que la noia mantingués relacions sexuals amb el seu cosí i dos amics seus. L’altre detingut, que també ha ingressat en un centre de menors en règim tancat, és un dels amics. La policia treballa ara per detenir els dos altres implicats, un dels cosins de la parella de la noia i un amic. 

Després de ser detingut, va ser entregat a la Fiscalia de Menors el passat 31 de maig, el dia que va declarar i va explicar la seva versió dels fets. Segons ell, mantenia una relació sentimental amb la noia de 13 anys, qui havia conegut per Instagram, i havien quedat alguns cops als lavabos de minusvàlids del centre comercial Màgic, on mantenien relacions sexuals. En la seva declaració explica com ell la va convidar, tot i que nega les pressions, que la noia fes fel·lacions al seu cosí i a dos amics seus. La seva versió, però, es contradiu amb els missatges que els Mossos d’Esquadra han pogut aconseguir del mòbil de la víctima. 

"No em penedeixo de res"

El menor assegura que la noia primer deia que "no" i que finalment acceptava fer-ho, i sempre amb el mateix funcionament. Quedaven a l’estació del Metro de Salut i anaven fins al Màgic, on per torns, els nois entraven als banys mentre l’altre vigilava a l’exterior. Manté també en la seva declaració que la noia ho feia de manera voluntària i que ell no se'n penedeix de res si bé era ell qui pressionava la noia i qui convocava els seus amics i cosins per anar al Màgic per trobar-se amb la víctima.

En la declaració a la qual ha tingut accés ElCaso.cat del detingut J.M.R., la parella de la víctima i qui els Mossos acusen de ser l’instigador d’aquestes agressions sexuals, no va voler respondre a la fiscal quan li va preguntar si ell pressionava la noia obligat o també pressionat pel seu cosí, major d’edat, o pels seus amics. Aquesta falta d'empatia amb la víctima que demostra en la seva declaració també està recollida en altres exploracions forenses i tècniques que es van fer al menor abans de ser enviat a un centre de menors en règim tancat.

La noia, protegida per por als agressors

La declaració de la noia, davant dels Mossos d’Esquadra i també quan va ser citada per la Fiscalia, dona una versió diferent. Ella explica que era pressionada i que fins i tot en algun cop, tot i que havia demanat no tornar-ho a fer, J.M.R., li va dir que la deixaria si no ho feia. Quan finalment van trencar la relació, va ser quan es va presentar la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra amb l’ajuda d’un oncle de la noia. Ella ha explicat a la policia que té por de les represàlies dels autors —dos d’ells encara no han estat detinguts— i de les seves famílies. Per protegir-la, els Mossos han batejat la noia amb un sobrenom i han entregat, amb un sobre tancat, la identitat real de la noia directament al jutge que tutela la investigació.