Les agressions sexuals que els darrers dies han transcendit de la zona i l’entorn del barri de Sant Roc de Badalona tenen diversos denominadors comuns; entre d’altres, l’edat dels agressors, l’entorn social dels presumptes violadors i també el modus operandi emprat per captar i atacar les víctimes. Aquests fets, que si bé els Mossos tracten com a aïllats, però en el marc d’un fenomen perquè són gairebé calcats, però amb diferents protagonistes, han obligat la policia catalana a activar una mesa de xoc a la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) per buscar com no només actuar a reacció —investigant els casos— sinó també com es pot prevenir actuant sobre aquest entorn social del barri de Sant Roc.

Però també hi ha elements que es repeteixen en les quatre agressions sexuals que es van registrar als lavabos públics del centre comercial Màgic de Badalona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, una de les víctimes, una noia de 13 anys, ha comunicat als investigadors de la Unitat de Menors dels Mossos d’Esquadra i a la Secció de Menors de la Fiscalia de Barcelona la por que té dels quatre joves que van agredir-la sexualment, i per això ha demanat protecció. També va passar amb la menor i el germà de la menor de la primera agressió sexual que es va fer pública. Alguns dels agressors i parents dels agressors fins i tot van amenaçar de mort el germà de la noia que havia estat agredida sexualment.

Identitat esborrada dels documents judicials

La jove, que fins i tot s’ha fet desaparèixer la seva identitat de tota la documentació relacionada amb el cas, entregant només la seva identitat real amb un sobre tancat al jutge que porta el cas, al jutjat 1 de Menors de Badalona, també ha sol·licitat, per la por que té dels acusats i també de les seves famílies, una ordre de protecció. 

Cal recordar que la víctima d’aquesta agressió sexual, que es va registrar, presumptament, entre el gener i el febrer d’enguany, vivia amb el seu oncle, qui va descobrir els missatges amb els agressors i que van servir per denunciar el cas davant de la policia, però ara es troba en un centre de menors tutelats per la Generalitat de Catalunya, un fet que encara la converteix en més vulnerable. En la denúncia que la noia va presentar davant dels Mossos, on va explicar les agressions, ja es va optar per protegir la identitat de la víctima amb un sobrenom per evitar represàlies per part dels agressors.

Quatre investigats per l'agressió sexual: parella, cosí i amics

El cas d’aquesta noia que ha demanat protecció dels quatre investigats es va registrar entre els mesos de gener i febrer del 2023 i va ser denunciat per la víctima el passat 19 d’abril. És un dels quatre casos que s'han registrat en diversos dels lavabos públics del centre comercial Màgic de Badalona els darrers mesos.

Segons consta a la denúncia, a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, la noia va conèixer un noi de 16 anys per Instagram, i després de mantenir-hi una conversa durant dies, van quedar i van iniciar una relació sentimental. Després de diverses trobades, sempre als lavabos del centre comercial Màgic, el noi la va pressionar, presumptament, per tal que mantingués també relacions sexuals amb un cosí seu i dos amics seus. Tot i que la noia hi estava en contra, finalment, per la pressió que exercia la seva parella, va acabar fent-ho. Al final de febrer van deixar de tenir contacte si bé el noi amb qui havia iniciat la relació seguia pressionant-la. Finalment, va ser un tiet seu, amb qui vivia en aquell moment, que va descobrir els missatges i va posar el cas en coneixement de la policia. 

Els Mossos d’Esquadra van poder identificar els quatre participants en les agressions sexuals i el passat dimecres en van detenir dos, un de 16 i un de 17 anys, el que era la parella de la noia i un amic, Chachorro i Nono, segons consta a les diligències policials. Queden per localitzar i detenir dos més, un cosí de la parella, Chaholi i un amic, un tal Curro, tots dos també menors d’edat. Els dos primers van ser ingressats a un centre de menors amb règim tancat, com a mínim, durant sis mesos. Els Mossos confien poder localitzar i detenir els dos que falten, tot i que l’entorn familiar els ha amagat. En els informes sobre mesures cautelars, un tècnic del Departament de Justícia destaca dels dos arrestats les seves "fortes arrels familiars a la tradició gitana"