Ja fa cinc setmanes que es va perdre el rastre a Levi Davis, el jugador de rugbi britànic desaparegut a Barcelona el 29 d'octubre. Durant aquest temps la investigació ha avançat a pas de tortuga, sent la troballa del seu passaport l'única pista fiable. La seva mare, Julia Davis, havia viatjat a la capital catalana per ajudar en la recerca, però ha tornat recentment al Regne Unit. Fa uns dies, una trucada dels Mossos d'Esquadra li va provocar un ensurt de mort del qual encara no s'ha recuperat.

Davis, de 24 anys i jugador del Worthing RFC, va ser vist per última vegada el 29 d’octubre quan va passar una nit de copes amb uns amics al ‘The Old Irish Pub’, un bar irlandès de la Rambla. En un moment donat de la nit va sortir del local, i no se li ha tornat a veure més. I van haver de passar gairebé tres setmanes fins que els agents van localitzar el seu passaport a la zona portuària de Barcelona. Des d’aleshores sembla que la investigació ha tornat a un punt mort.  

Angoixant trucada dels Mossos

Malgrat tots els esforços dels cossos policials i dels voluntaris que s’havien afegit a les labors de cerca, no es va poder trobar cap pista més. Per això, la mare de Davis va decidir tornar al Regne Unit, tot i que després de la trucada que ha rebut fa uns dies s’està plantejant regressar a la ciutat comtal. “Estic en xoc des de llavors”, va comentar al diari Olive Press.

I no és per a menys. El passat divendres 2 de desembre Richard Squire, un dels amics de l'esportista que es troba a Barcelona ajudant amb la recerca, va transmetre una trucada dels Mossos a la mare de Davis. "Em va dir que la policia li havia alertat de la troballa d'un cos que encara no havien pogut identificar, però que tornarien a posar-se en contacte per confirmar-lo", assegura. Però la policia mai va tornar a trucar, i va haver de ser el mateix Squire qui acudís a comissaria: "Perdó, el cos és realment d'un home blanc gran".

Tot i haver-se confirmat que el cadàver no pertany al seu fill i, per tant, trobar-lo amb vida continua sent una possibilitat, l'ensurt que va patir Julia Davis va ser molt gran: "Ha estat el pitjor moment des de la desaparició de Levi", va confessar al citat mitjà britànic.

L’últim missatge de Levi 

El mateix dia que va desaparèixer, Levi Davis va enviar dos vídeos a la seva mare des del ferri que havia agafat per desplaçar-se d’Eivissa a Barcelona. A les imatges se’l veu enfocant el mar i el vaixell, i en un moment gira la càmera per dirigir-se directament a la seva mare: “Mira, mamà, és preciós”. Aquestes gravacions són l’última cosa que el jugador va enviar a la seva família abans de desaparèixer.