Gats i gossos poden viatjar en avió, sempre que siguin registrats i es pagui la taxa corresponent per portar-los amb la càrrega o a la cabina. Però fins i tot això suposa un petit tràmit que molts intenten evitar. Això és el que va passar a l'aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York (Estats Units) aquest 16 de novembre, quan un passatger va intentar colar pel control d'accés un felí dins de l'equipatge de mà, envoltat de begudes i d'altres dispositius tecnològics, així com roba. Els funcionaris de l'administració aeroportuària van veure la silueta de l'animal a la màquina de raigs X i no s'ho podien creure. Podria ser una escultura o una joguina, però el pèl de l'animal sobresortia per la cremallera de la maleta i, a més, es movia: estava viu.

L'animal domèstic era viu i no va intentar fugir quan van obrir la maleta

Els agents, en veure el gat plàcidament tranquil i viu, van quedar "commocionats", segons ha explicat la portaveu de la TSA (administració de seguretat estatunidenca), Lisa Farbstein, a CNN. "És estrany descobrir un animal viu en una maleta registrada", ha afegit. Normalment, troben armes de foc, objectes de tot tipus o substàncies il·legals, però no un felí arraulit al costat de les pertinences d'un dels seus suposats amos. A més, no estava espantat, en obrir la maleta el gat (aparentment anomenat Smells) no va intentar fugir, sembla que estava còmode a dins, tot i que va patir anades i tornades en el trajecte cap a l'aeroport. El passatger havia de viatjar amb Delta Air Lines, però en detectar aquesta silueta va ser trucat a l'ordre i a donar explicacions al respecte, per la qual cosa sembla que va perdre el seu vol.

El viatger va dir a les autoritats de la TSA que "no era el seu gat, era d'una altra persona de casa". Va arribar a suggerir que el gat, que era visible pràcticament perquè tenia els pèls pèl-roigs sobresortint entre les cremalleres, va introduir-se solet dins de la maleta i sense ser vist, segons ha avançat el New York Post. Tot i semblar un cas de maltractament animal, els funcionaris aeroportuaris sembla que van creure a mitges aquesta versió i van decidir no involucrar als serveis de protecció animal. Tot va quedar en un vol frustrat, on el gat sembla que no va incomodar-se del tot ni estava espantat ni presentava lesions per ser transportat dins de la maleta.