Més de 80 vaixells han cremat en un virulent incendi en un port pesquer de Marbella (Màlaga) aquest dimecres al vespre. El foc s'ha iniciat en una nau de Marina Marbella situada a la infraestructura costera de La Bajadilla i s'ha escampat lleument. Tot i l'aparatós del succés no hi ha persones afectades i només ha resultat ferit lleu un bomber que treballava en la extinció pel cop d'una mànega. El Servei d'emergències 112 Andalusia ha rebut una trucada alertant dels fets cap a dos quarts de vuit de la tarda. 

Tot i que les flames van ser de pel·lícula, el foc no es va estendre molt més enllà de les instal·lacions on s'havia originat, en unes naus a les quals s'emmagatzemen embarcacions i material nàutic. Allà van cremar més de 80 vaixells, però la ràpida actuació dels serveis d'emergències va permetre que no s'expandís als molls amb altres pesquers encallats a l'exterior de la zona portuària i no hi ha risc, en aquests moments, per la resta d'habitatges propers. A més dels bombers, han participat en les feines d'extinció de l'incendi camions forestals i dos vehicles cisterna de la delegació de neteja de l'Ajuntament de Marbella. 

Foc controlat

Les flames van donar-se per controlades la matinada d'aquest dijous. No obstant això, els efectius d'emergències han treballat gairebé tota la nit per extingir el gran incendi del port pesquer de La Bajadilla de Marbella. L'alcaldessa de la ciutat malaguenya, Ángeles Muñoz, va traslladar-se poques hores després de l'inici del sinistre fins a la infraestructura i va destacar la ràpida actuació dels bombers. Durant aquestes declaracions i l'actuació per sufocar el foc tota la zona va quedar encerclada i tancada per precaució per facilitar les feines dels equips que treballaven allà. El dispositiu especial va estar format per bombers, Policia Local i Protecció Civil. En aquests moments es desconeixen les causes de l'incendi, tot i que s'espera que s'obri una investigació policial en les pròximes hores.